09/08/2020 14:55:07

Βουλή: Έκτακτη συνεδρίαση της Μορφωτικών Υποθέσεων ζητά ο Μαυρωτάς για το θέμα του ποδοσφαίρου

Μαυρωτάς για Μαντή: «Σκοτείνιασε η μέρα...» - Media
 
Το θέμα του ποδοσφαίρου φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Μαυρωτάς. Ο βουλευτής του Ποταμιού, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα κατά την διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, ζητά έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, όπου θα κληθούν ο υφυπουργός Αθλητισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. 
 
«Μετά τα τελευταία ζοφερά γεγονότα στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Superleague τα οποία οδήγησαν την κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού στην επ’ αόριστον διακοπή του, η κοινωνία έχει την αίσθηση ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μέσα στο γήπεδο από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά παίζεται σε δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων επιτροπών, τραυματίζοντας καίρια την αξιοπιστία του αθλήματος», επισημαίνει ο βουλευτής του Ποταμιού στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Δημήτρη Σεβαστάκη. 
 
Ειδικότερα, ο Γιώργος Μαυρωτάς στην επιστολή του αναφέρει:  
 
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
 
Μετά τα τελευταία ζοφερά γεγονότα στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Superleague τα οποία οδήγησαν την Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού στην επ’ αόριστον διακοπή του, η κοινωνία έχει την αίσθηση ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μέσα στο γήπεδο από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά παίζεται σε δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων επιτροπών, τραυματίζοντας καίρια την αξιοπιστία του αθλήματος.
 
Με βάση τα γεγονότα αυτά παίρνω την πρωτοβουλία να σας ζητήσω να διεξαχθεί μια έκτακτη, ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την επάρκεια ή μη της νομοθεσίας σε σχέση με τα φαινόμενα βίας στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό και εν προκειμένω στο ποδόσφαιρο.
 
Η παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Superleague, Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, Ελληνική Αστυνομία, Αθλητικός Εισαγγελέας ή και όποιων άλλων προταθούν) θα ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική για μία ουσιαστική συζήτηση σε ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τον αθλητικό χώρο.
 
Σας ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ στη θετική σας απάντηση,
 
Με εκτίμηση,
 
Γεώργιος Μαυρωτάς
 
Βουλευτής Αττικής». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.