search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:54
MENU CLOSE

Τερέζα Μέι: Η Ρωσία πίσω από τη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού κατάσκοπου

12.03.2018 17:46
Τερέζα Μέι: Η αντίδρασή της όταν ο Τζόνσον απώλεσε την πλειοψηφία (Photo) - Media
 
Το Κρεμλίνο «έδειξε» η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ως υπεύθυνο για την απόπειρα δολοφονίας με νευροτοξικό παράγοντα, του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στις 4 Μαρτίου.
 
Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Μέι είπε ότι η κυβέρνησή της θεωρεί πολύ πιθανό ότι η Ρωσία κρύβεται πίσω από την επίθεση κατά του Σκριπάλ και ότι το χημικό που χρησιμοποιήθηκε εντάσεται σε μια οικογένεια νευροτοξικών ουσιών που ονομάζεται «Νοβιτσόκ».
 
Μάλιστα, ανέφερε ότι ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις για το αν η επίθεση αποτέλεσε «ευθεία δράση του ρωσικού κράτους» ή αν η χώρα έχει χάσει τον έλεγχο των νευροτοξικών όπλων της.
 
Προσέθεσε δε ότι η Βρετανία θα εξετάσει την αντίδρασή της, προσθέτοντας, ωστόσο ότι «αν δεν υπάρξει σαφής απάντηση (σ.σ. από τη Ρωσία) θα συμπεράνουμε ότι η πράξη αυτή αποτελεί παράνομη δράση βίας από τη Ρωσία σε βάρος της Βρετανίας».

Μόσχα: Τσίρκο

Οι ισχυρισμοί της πρωθυπουργού της Βρετανίας ότι η Μόσχα κρύβεται πίσω από την επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ είναι πολιτικά υποκινούμενοι και βασισμένοι σε μια προβοκάτσια, υποστηρίζει η Ρωσία.
 
Η Τερέζα Μέι, σε ομιλία της στο βρετανικό κοινοβούλιο, δήλωσε νωρίτερα ότι είναι “εξαιρετικά πιθανό” να ευθύνεται η Μόσχα για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στις 4 Μαρτίου.
 
“Πρόκειται για τσίρκο στο βρετανικό κοινοβούλιο” απάντησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. “Το συμπέρασμα είναι προφανές: πρόκειται για άλλη μια πολιτική, μιντιακή εκστρατεία, βασισμένη σε μια προβοκάτσια”, πρόσθεσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:54