search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Κεραυνοί από την Ισπανία: Το πιο αρνητικό παράδειγμα ο Σαββίδης – Όταν αυτός μπαίνει με όπλο, τι να περιμένουμε από τους οπαδούς;

12.03.2018 22:01
Κεραυνοί από την Ισπανία: Το πιο αρνητικό παράδειγμα ο Σαββίδης - Όταν αυτός μπαίνει με όπλο, τι να περιμένουμε από τους οπαδούς; - Media

 

Ο διευθυντής της «As», Εκτορ Μαρτίνεθ, εξηγεί γιατί ο Ιβάν Σαββίδης με το πιστόλι ήταν πρώτο θέμα επί ώρες στο site, το πώς διαλύει την εικόνα των ελληνικών γηπέδων και τι πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός.

 «Η πρώτη μας αντίδραση ήταν να βάλουμε την είδηση, 4η-5η. Νομίζαμε ότι είχε να κάνει με επεισόδια οπαδών. Οταν όμως καταλάβαμε τι ακριβώς είχε συμβεί με τον πρόεδρο και το πιστόλι, την βάλαμε ως βασική και από χθες είναι πρώτη σε αναγνωσιμότητα στο site, απλά αλλάζοντάς την ανάλογα με τις εξελίξεις».

Ο διευθυντής της ισπανικής «As», Εκτορ Μαρτίνεθ, προσπαθεί να εξηγήσει στο Gazzetta αυτό που του φαίνεται ανεξήγητο. Τόσο σε εκείνον, όσο και γενικότερα σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του κόσμου. Αφού δίνει τη δική του αίσθηση για το πώς αντιλαμβάνεται το ξένο κοινό όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, προτείνει το αυτονόητο, που όμως ποτέ δεν θα δούμε να εφαρμόζεται στα ελληνικά γήπεδα.

«Πρόσφατα μιλήσαμε με ανθρώπους της UEFA και μας είπαν ότι φοβούνται αύξηση της βίας στα παιχνίδια. Συνέβη στο Europa League με τον νεκρό αστυνομικό στο Μπιλμπάο, στη Γουέστ Χαμ και τη Λιλ. Ωστόσο, αυτό στην Ελλάδα είναι απίστευτο και δεν το έχουμε ξαναδεί. Θυμάμαι κάποτε  εδώ στην Ισπανία, τον ιδιαίτερο πρόεδρο της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χεσούς Χιλ, να παίζει μπουνιές μπροστά στις κάμερες με τον πρόεδρο της Κομποστέλα. Δεν μπορώ όμως να διανοηθώ ότι κάποιος πρόεδρος της La Liga ή στις από κάτω κατηγορίες θα έβγαζε ποτέ πιστόλι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δίνει το πιο αρνητικό παράδειγμα. Οταν εκείνος κάνει κάτι τέτοιο, τι μπορούμε να περιμένουμε από τους οπαδούς; Πώς θα μπορέσουμε να τους πείσουμε να λειτουργήσουν σωστά; Και ποιος θα τους το πει, εκείνος που κάνει το χειρότερο; Στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια οι διοικήσεις των ομάδων έχουν διακόψει τις σχέσεις που είχαν με τους οργανωμένους οπαδούς σε κάθε επίπεδο, οικονομικό, επικοινωνιακό, εισιτήρια, όλα. Αυτό πιστεύω ότι μόνο σε καλό έχει βγει και αυτό είναι που πρέπει σε πρώτη φάση να συμβεί και στην Ελλάδα.

Επίσης, επειδή το θέμα δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό, θα πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση και όποιος έχει σχέση με όλ’ αυτά. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να είναι λύση η διακοπή. Θα ξανασυμβούν σε αυτή την περίπτωση και δεν θα φτιάξει τίποτα. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και αυτές πρέπει να παρθούν από τον πιο σημαντικό, δηλαδή τον πρωθυπουργό.

Στην Ισπανία υπάρχει η αίσθηση ότι στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν ηρεμήσει τα τελευταία χρόνια. Οτι είναι καλύτερα απ’ ό,τι πριν από μία 20ετία. Ακόμα και έτσι όμως, στην πραγματικότητα αυτές οι φωτογραφίες με τον πρόεδρο να εισβάλει με το πιστόλι και ειδικά έτσι όπως έχουν εξελιχτεί τα social media με την ταχύτητα που μεταδίδονται τα νέα, αποτελούν τη χειρότερη διαφήμιση και χαλάει όλη την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Πηγή: gazzetta

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:52