26/05/2020 10:36:28

Σήμερα αποφασίζει το ΕΣΡ γα το Mega: Μαύρο ή θεματικό

Η ταινιοθήκη μπορεί να σώσει το Mega: Ποια θα μπορούσε να είναι η λύση για να επιβιώσει το πρώην «μεγάλο κανάλι» - Media

 

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο για τους εργαζομένους στο MEGA αφού σήμερα Τρίτη το ΕΣΡ αποφασίζει για την τύχη του πολύπαθου μεγάλου καναλιού.

Τα σενάρια είναι δύο: Το MEGA είτε θα γίνει –και επίσημα- θεματικό κανάλι και θα συνεχίσει την λειτουργία του, είτε θα κλείσει και το ΕΣΡ θα δώσει στην Digea εντολή να ρίξει μαύρο στον σταθμό.

Τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόκειται, λοιπόν, σήμερα να εξετάσουν το υπόμνημα με τις θέσεις του σταθμού και να δουν κατά πόσο οι προτάσεις τους έχουν νομική ισχύ.

Το βασικό επιχείρημα του Mega είναι πως πλέον θεωρείται θεματικό κανάλι καθώς από τον Οκτώβριο του 2016 εκπέμπει μόνο ψυχαγωγικό πρόγραμμα οπότε θα πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει ως την προκήρυξη του διαγωνισμού για θεματικές άδειες.

Να σημειωθεί πως ο ΣΚΑΪ, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Ελευθερος Τύπος, έχει καταθέσει επιστολή στο ΕΣΡ, όπου κάνει λόγο για παράνομη λειτουργία του MEGA, καθώς έχει λήξει το τρίμηνο που ορίζει ως προθεσμία ο νόμος για όσους δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, οπότε και πρέπει να διακοπεί το σήμα τους.

Η ανακοίνωση των μελών του ΕΣΡ αναμένεται να γίνει το μεσημέρι, ανακοινώνοντας έτσι την οριστική τους απόφαση για το μέλλον του σταθμού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.