search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:29
MENU CLOSE

Ο Τουρκικός στρατός περικύκλωσε την Αφρίν – Συνεχίζεται η αιματοχυσία

13.03.2018 08:17
Ο Τουρκικός στρατός περικύκλωσε την Αφρίν – Συνεχίζεται η αιματοχυσία - Media

 

Ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες σύμμαχοί του έχουν περικυκλώσει την πόλη Αφρίν στην βόρεια Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, υπογραμμίζοντας την σημαντική αυτή πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επιχείρηση που πραγματοποιεί η Άγκυρα κατά των Κούρδων μαχητών στα νότια σύνορά της.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο τουρκικός στρατός σημειώνει επίσης ότι κατέλαβε “περιοχές κρίσιμης σημασίας” στην περιοχή.

Χθες, εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους περισσότερο από την μισή περιοχή.

Εκατοντάδες άμαχοι έφυγαν ή προσπάθησαν να φύγουν από την Αφρίν, φοβούμενοι την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται προ των πυλών της πόλης αυτής, στη βορειοδυτική Συρία.

Η Αφρίν, κοντά στα τουρκικά σύνορα, βρίσκεται εντός του ομώνυμου κουρδικού θύλακα εναντίον του οποίου ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του Σύροι αντάρτες έχουν εξαπολύσει από τις 20 Ιανουαρίου επίθεση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Άγκυρα θεωρεί “τρομοκρατική οργάνωση”.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, περισσότεροι από 200 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των τουρκικών επιχειρήσεων, κάτι που διαψεύδει η Άγκυρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15