search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:45
MENU CLOSE

Kärcher: 25 δράσεις για μια ομορφότερη Αθήνα (Photos)

13.03.2018 13:13
Kärcher: 25 δράσεις για μια ομορφότερη Αθήνα (Photos) - Media

 

Νέα όψη θέλει να δώσει στην Αθήνα η εταιρεία Kärcher με ένα συμβολικό πρόγραμμα εθελοντικής παρέμβασης, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. 

25 γειτονιές της πόλης μας, γίνονται πιο καθαρές και φιλικές βελτιώνοντας -όχι μόνο την εικόνα της πόλης- αλλά και την αισθητική της καθημερινότητας για εμάς τους πολίτες.

Σε συνεργασία με την ομάδα «Συν Αθηνά» του Δήμου Αθηναίων, ομάδες εθελοντών καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους, δρόμους, πεζοδρόμια και τοίχους των περιοχών, χρησιμοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό και την ενεργή καθοδήγηση της Kärcher.

Οι εθελοντές απομακρύνουν graffiti, μουντζούρες, και αφίσες από τους τοίχους, καθαρίζουν δρόμους πεζοδρόμια, χαρίζοντας μια νέα αίσθηση στο αστικό τοπίο. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν είναι προσωρινό.  Μετά τον καθαρισμό, οι επιφάνειες επικαλύπτονται με το ειδικό υλικό Booka, το οποίο επιτρέπει την αφαίρεση μελλοντικών ρύπων (graffiti, αφισών κλπ) με ένα απλό ξέπλυμα με νερό!

Μετά το τέλος των δράσεων, η Kärcher παραχωρεί τον απαραίτητο εξοπλισμό καθαρισμού (Πλυστικό μηχάνημα κρύου νερού, σάρωθρο εξωτερικών χώρων και εξαρτήματα) στον εθελοντικό φορέα που βοήθησε στη δράση, για να διασφαλιστεί η συνέχιση των δράσεων.

Για το 2017 πραγματοποιήθηκαν οι 10 από τις 25 δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

– Στις 19 Φεβρουαρίου, στον πεζόδρομο της Αιόλου

– Στις 24 Φεβρουαρίου, στον πεζόδρομο Δερβενίων, στα Εξάρχεια

– Στις 8 Απριλίου, στην οδό Επταχάλκου & Ακταίου, στο Θησείο

– Στις 21 Μαΐου, στην οδό Αισχύλου

– Στις 11 Ιουνίου, στην οδό Στράτωνος, στα Αναφιώτικα της Πλάκας

– Στις 10 Ιουλίου, στην οδό Μιαούλη, πίσω από τον σταθμό του Μετρό «Μοναστηράκι»

– Στις 11 Σεπτεμβρίου, στον πεζόδρομο της Μαιανδρουπόλεως, στους Αμπελόκηπους

– Στις 28 Σεπτεμβρίου, στην οδό Καποδιστρίου

– Στις 16 Οκτωβρίου, στην πλατεία Κουμουνδούρου

– Στις 25 Νοεμβρίου, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι

Σημαντική ήταν η εθελοντική δράση συλλόγων, αλλά και κατοίκων που συμμετείχαν στις δράσεις οι οποίοι με ιδιαίτερο ζήλο καθάρισαν αγαπημένες γωνιές της πόλης τους. Ο σύλλογος «Παναθήναια», το Δίκτυο Οργανώσεων και Πολιτών για το Ιστορικό Κέντρο ο Σύλλογος Γονέων του 104ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ο Σύλλογος Επαγγελματιών “Τα Εξάρχεια”, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Welcommon», ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Εthelon», συνέφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο έργο της Karcher για πιο καθαρές και όμορφες γειτονιές.

Η Karcher, πάντα σε συνεργασία με την ομάδα «Συν Αθηνά» και τις εθελοντικές ομάδες, θα συνεχίσει τις δράσεις καθαρισμού και το 2018, σε νέες γειτονιές της Αθήνας. Η επόμενη μπορεί να είναι η δική σου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43