search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:48
MENU CLOSE

Ο Βερναρδάκης υπέρ Grexit στο ποδόσφαιρο

13.03.2018 14:31
Ο Βερναρδάκης υπέρ Grexit στο ποδόσφαιρο - Media

 

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει μία βιτρίνα, πίσω από την οποίαν εκπληρώνονται άλλες δεσμεύσεις»: αυτό κατήγγειλε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο Χρ. Βερναρδάκης, εκφράζοντας συγχρόνως τη βούληση να σταματήσει το φαινόμενο αυτό. Για το λόγο αυτό και είναι ανοικτό, όπως είπε, «το ενδεχόμενο ενός μεγάλου Grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ίσως είναι μία λύση», παραπέμποντας και στις αντίστοιχες δράσεις που είχαν γίνει στο εξωτερικό κατά το παρελθόν.

Όπως εξάλλου ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο υπουργός Επικρατείας, όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε «μια αρρωστημένη κατάσταση στα όρια της παρανομίας», για αυτό και χρειάζεται βαθύ νυστέρι, δήλωσε. «Η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη προς όλους», σύμφωνα με το αυστηρό μήνυμα Βερναρδάκη, που είπε επίσης ότι πρέπει να τελειώσει το «παραμύθι» ότι 5.000 άνθρωποι μπορούν να κατευθύνουν πολιτικές αποφάσεις.

Όμως, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ακόμη με έμφαση πως θα στεναχωρηθεί πάρα πολύ εάν δει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «βουλευτές μιας συλλογικότητας, μιας αριστερής κυβέρνησης, να αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα, για να εξυπηρετήσουν μία εκλογική τους πελατεία. Εδώ πρέπει να είμαστε κάθετοι. Συμμετέχουμε», διεμήνυσε ο κ. Βερναρδάκης, «σε μία πολιτική μάχη, έχουμε μία ιδεολογία. Δεν είναι διαχείριση, ούτε μικροπελατειακών καταστάσεων, ούτε να κλείνουμε τα μάτια δεξιά και αριστερά. Αυτές είναι οι παθογένειες της πολιτικής. Αυτό εννοούσε ο Τσίπρας χτες όταν είπε -και πράγματι το είπε- σε έξαλλη κατάσταση, ότι αυτή την ιστορία θα την τελειώσει. Γιατί ακριβώς επειδή δεν τον κρατάει κανείς, δεν έχει και κανένα λόγο να την κουκουλώσει», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Κάλεσε επιπλέον τους ακροατές να αναλογισθούν τι θα γινόταν σε ένα ενδεχόμενο τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. «Σε αυτό το πλαίσιο, με παράγοντες που μπαίνουν μέσα στα γήπεδα με όπλα, ντουφέκια και στρατούς που στοιχίζονται πίσω από αυτές τις ηγεσίες, μπορεί να γίνει; Το επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον αυτό; Δεν θα ήταν υπόλογη η κυβέρνηση εάν δεν σταματούσε αυτή τη διαδικασία;», διερωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης.

Κλείνοντας, καυτηρίασε συγκεκριμένη περίπτωση ΠΑΕ που με ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά της διακοπής του πρωταθλήματος, αν και η ίδια «έχει απλήρωτους όλους τους ποδοσφαιριστές της εδώ και μία δεκαετία και έσπρωξε τα πράγματα στο Grexit για την ομάδα», ενώ «σε κάθε ευκαιρία ζητάει χαριστική παρέμβαση».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47