search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:00
MENU CLOSE

Στο Συμβούλιο Εφετών το τρίτο αίτημα για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία

13.03.2018 16:03
Στο Συμβούλιο Εφετών το τρίτο αίτημα για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία - Media

 

Στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 θα συζητηθεί το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών με το οποίο ζητούν την παράδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.

Αναλυτικότερα, το αρμόδιο κακουργιοδικείο της γειτονικής χώρας εκζητεί τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς προκειμένου για να δικαστούν στην γείτονα χώρα για οκτώ αδικήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αρχές, σε βάρος των οκτώ στρατιωτικών, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής τους προκειμένου να δικαστούν για τα εξής οκτώ αδικήματα της: 1. Απόπειρας κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της. 2. Απόπειρας κατάργησης της συνταγματικής τάξης. 3. Απόπειρας κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της. 4. Συμμετοχής σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. 5. Απόπειρας δολοφονίας εκ προθέσεως. 6. Λιποταξίας σε ξένη χώρα. 7. Κλοπής στρατιωτικού υλικού. 8. Πρόκλησης φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών θα κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ενώ οι δικηγόροι των οκτώ Τούρκων αξιωματικών Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος θα αντικρούσουν το αίτημα των αρχών της γείτονας χώρας.

Όπως είναι γνωστό, οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού-Αχαρνών λόγω των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59