search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:43
MENU CLOSE

Η Βρετανία απελαύνει 23 Ρώσους διπλωμάτες με αφορμή τη δολοφονία διπλού πράκτορα

14.03.2018 12:34
Η Βρετανία απελαύνει 23 Ρώσους διπλωμάτες με αφορμή τη δολοφονία διπλού πράκτορα - Media

 

Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας την απέλαση 23 ρώσων διπλωματών από το Ηνωμλενο Βασίλειο.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Αλεξάντερ Γιακοβένκο «προειδοποίησε» το Λονδίνο για τη λήψη αντιμέτρων εάν η Βρετανία απελάσει ρώσους διπλωμάτες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Νωρίτερα, η Ρωσία δεν απάντησε, αψηφώντας τη διορία που της έδωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας να δώσει εξηγήσεις ως τα μεσάνυχτα, για το πώς μπόρεσε να χρησιμοποιηθεί ένας νευροτοξικός παράγοντας στρατιωτικού τύπου της σοβιετικής εποχής στην επίθεση εναντίον του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχε δώσει διορία στην κυβέρνηση της Ρωσίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης απαιτώντας να δοθούν εξηγήσεις στο Λονδίνο για το πώς μπόρεσε ο παράγοντας «Ναβιτσόκ», τον οποίο είχε αναπτύξει ο σοβιετικός στρατός, να χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στη βρετανική επικράτεια.

 «Η Ρωσία δεν πρόκειται να απαντήσει στο τελεσίγραφο του Λονδίνου πριν να λάβει δείγματα της χημικής ουσίας» που οι βρετανικές αρχές έχουν συμπεράνει ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκρίπαλ, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Ρωσία, συνέχισε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, δεν είχε καμιά ανάμιξη στην επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα.

Εάν το Λονδίνο επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, η Ρωσία θα ανταποδώσει, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της πρεσβείας της Ρωσίας στο Λονδίνο, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:42