search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:25
MENU CLOSE

Η Εκκλησία της Ελλάδος ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

14.03.2018 12:44
Η Εκκλησία της Ελλάδος ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση - Media

 

Την προετοιμασία και την οργάνωση εκδηλώσεων, ώστε να τιμηθεί επάξια η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αποφάσισε στη σημερινή δεύτερη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη:

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ακολούθως, κατόπιν προτάσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος αποφάσισε την εκ μέρους της Εκκλησίας προετοιμασία και οργάνωση εκδηλώσεων, ώστε να τιμηθεί επαξίως η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Τέλος, η ΔΙΣ ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Εισηγήσεις Συνοδικών Επιτροπών, αποσπάσεις κληρικών και τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33