search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:54
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών: «Καθαρά» τα κινητά τους – Τέλος στη φιλολογία περί κατασκοπείας

14.03.2018 17:34
Ηurriyet - Anadolu: Βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στο κινητό ενός εκ των δύο Ελλήνων - Media

 

Καταρρέει, σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, η προσπάθεια των τουρκικών αρχών να «δέσουν» την κατηγορία της κατασκοπείας εις βάρος των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που πιάστηκαν από Τούρκους στρατιώτες την 1η Μαρτίου και κρατούνται στη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ, από τον έλεγχο τόσο στα αποθηκευμένα δεδομένα αλλά και στα διεγραμμένα αρχεία των τριών κινητών των δυο στρατιωτικών δεν προκύπτει κάνενα επιβαρυντικό στοιχείο και, ως εκ τούτου αποκλείεται κάθε δυνατότητα να κατηγορηθούν για κατασκοπεία ή να καθυστερήσουν περαιτέρω τη δίκη τους για ένα μηδαμινής σημασίας αδίκημα.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι εξηγείται και η αμήχανη στάση των τουρκικών ΜΜΕ σχετικά με την έρευνα στα κινητά τηλέφωνα, ενώ με βάση τις πληροφορίες αυτές αποκτά ιδιαίτερη σημασία το έργο του Έλληνα τεχνικού εμπειρογνώμονα που βρίσκεται στην Τουρκία ο οποίος θα έχει πρόσβαση στις συσκευές των δυο στρατιωτικών και με την εξειδίκευση του θα μπορέσει να διαπιστώσει τα πάντα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την γρήγορη  επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας», και εκτίμησε ότι η επιστροφή τους είναι θέμα μερικών εβδομάδων.

Πληροφορίες: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:52