search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:38
MENU CLOSE

Mega: Εργαζόμενοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για το «μαύρο»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2012
15-03-2018
15.03.2018 13:16
mega-4.jpg
Ακόμη ένα χτύπημα, ίσως καθοριστικό, δέχθηκαν προχθές οι εργαζόμενοι στο Mega, με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης επί της αίτησης του καναλιού να χαρακτηριστεί θεματικό. Και αυτό γιατί το ΕΣΡ, με την απόφασή του, απέρριψε το αίτημα γνωμοδότώντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, γιατί ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν.4496/2017. 
 
Το αίτημα είχε καταθέσει η «Τηλέτυπος» τη Δευτέρα με υπόμνημά της και στη συνέχεια, το ΕΣΡ αποφάσισε πως το Mega πρέπει να «τερματίσει τη λειτουργία του», με έξι ψήφους υπέρ του κλεισίματος και τρεις εναντίον. 
 
Η απόφαση προέκυψε από το γεγονός πως το μεγάλο κανάλι λειτουργούσε για πολλά χρόνια σύμφωνα με διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας. Επιπλέον, δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ «δεν είχε υποβάλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε πασίγνωστο, κοινώς γνωστό,  ότι από τον μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων». 
 
Οι μέτοχοι του καναλιού φαίνεται να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που θα πληρώσουν με τον μόχθο τους το κλείσιμο του καναλιού, δηλαδή εκείνοι που τόσο καιρό παλεύουν να διατηρήσουν τη λειτουργία του και σήμερα αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η απόφαση του ΕΣΡ. 
 
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Πάνος Τουμάσης δήλωσε στο «Π»: «Προσπαθούμε να δούμε τις νομικές δυνατότητες για να προσβάλλουμε την απόφαση του ΕΣΡ, χρησιμοποιώντας νομικούς συμβούλους των Ενώσεων». 
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν έντονα, ενώ περιμένουν παράλληλα τις επόμενες κινήσεις των μετόχων και αν αυτές θα αποδείξουν ότι επιθυμούν να παραμείνει το κανάλι ανοιχτό.
 
Ειδικά για το θέμα αυτό οι εργαζόμενοι του Mega σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι εάν θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή δυνατότητα για τη διάσωση του σταθμού, «αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ». 
 
Την ίδια ακριβώς θέση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας συμμερίζεται και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, ο οποίος με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ανέφερε ότι «αν πράγματι οι μέτοχοι του καναλιού εννοούν όσα υποστηρίζουν, έχουν περιθώριο να προσφύγουν στο ΣτΕ και να ζητήσουν αναστολή της απόφασής μας…».
Ωστόσο, σημειώνεται ότι αν αναιρεθεί η απόφαση του ΕΣΡ, θα προκύψει κι ένα ζήτημα με τους εργαζομένους, αφού, σύμφωνα με τον νόμο, ένας μη ενημερωτικός σταθμός πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 50 άτομα έναντι των 400 που απαιτούνται για έναν ενημερωτικό. 
 
Από την πλευρά της, η ΕΣΗΕΑ κήρυξε χτες στάση εργασίας σε ιδιωτικά κανάλια και την ΕΡΤ, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:37