27/02/2020 01:15:59

Περίεργο βίντεο δείχνει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς τη νύχτα του πραξικοπήματος

Περίεργο βίντεο δείχνει τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς τη νύχτα του πραξικοπήματος - Media

 

Βίντεο που, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, εικονίζει τρεις από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα να κρατούν όπλα και να διαφύγουν μέσα από στρατόπεδο το βράδυ του πραξικοπήματος έδωσε στη δημοσιότητα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

Η Άγκυρα ζητά την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, καθώς υποστηρίζει ότι εμπλέκονταν ενεργά στην απόπειρα ανατροπής του προέδρου Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016.

Η γνησιότητα του υλικού δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε είναι σαφές εάν οι εν λόγω εικόνες αποδεικνύουν ότι οι αξιωματικοί πράγματι συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν εκδικαστεί το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών. 

Πριν δύο μήνες ο τούρκος υφυπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε την Αθήνα και παρέδωσε στον υπουργό Σταύρο Κοντονή νέα στοιχεία για τους οκτώ αξιωματικούς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.