search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:05
MENU CLOSE

Παράταση ζωής για το Mega: O πρόεδρος του ΣτΕ ανέστειλε την απόφαση για παύση λειτουργίας

15.03.2018 13:37
Υπ. Παιδείας κατά ΣτΕ για την εισαγωγή των αθλητών στα ΑΕΙ: Σοβαρά προβλήματα από την απόφαση   - Media

 

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο ίδιος ο σταθμός.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ την Τρίτη απορρίφθηκε η αίτηση του καναλιού να χαρακτηριστεί θεματικό. Το αίτημα είχε καταθέσει η «Τηλέτυπος» τη Δευτέρα με υπόμνημά της και στη συνέχεια, το ΕΣΡ αποφάσισε πως το Mega πρέπει να «τερματίσει τη λειτουργία του», με έξι ψήφους υπέρ του κλεισίματος και τρεις εναντίον. 

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Πάνος Τουμάσης δήλωσε στο «Π»: «Προσπαθούμε να δούμε τις νομικές δυνατότητες για να προσβάλλουμε την απόφαση του ΕΣΡ, χρησιμοποιώντας νομικούς συμβούλους των Ενώσεων». 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν έντονα, ενώ περιμένουν παράλληλα τις επόμενες κινήσεις των μετόχων και αν αυτές θα αποδείξουν ότι επιθυμούν να παραμείνει το κανάλι ανοιχτό.

Ειδικά για το θέμα αυτό οι εργαζόμενοι του Mega σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι εάν θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή δυνατότητα για τη διάσωση του σταθμού, «αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ». 

Την ίδια ακριβώς θέση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας συμμερίζεται και ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, ο οποίος με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ανέφερε ότι «αν πράγματι οι μέτοχοι του καναλιού εννοούν όσα υποστηρίζουν, έχουν περιθώριο να προσφύγουν στο ΣτΕ και να ζητήσουν αναστολή της απόφασής μας…».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03