search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:46
MENU CLOSE

Αθήνα: Συνελήφθη για δεύτερη φορά 43χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

15.03.2018 16:12
Αθήνα: Συνελήφθη για δεύτερη φορά 43χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου - Media

 

Ανδρας, 43 ετών, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, κατηγορούμενος για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ σημειώνεται ότι είχε συλληφθεί πάλι για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελλάδα χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό, αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε σύνδεση που ήταν καταχωρημένη στην οικία του 43χρονου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητό μέσω αποθήκευσης τύπου USB και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, εντοπίστηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και χρηματικών συναλλαγών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω εταιρείας εμβασμάτων προς χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, με σκοπό την αγορά σχετικού υλικού.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Σύλληψη 24χρονου στη Θεσσαλονίκη

Υλικό παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ότι κατείχε και προσέφερε διαδικτυακά σε άλλους χρήστες, 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

   Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας στοιχεία αμερικανικού Οργανισμού που ασχολείται με εξαφανίσεις ανηλίκων και υποθέσεις παιδικής κακοποίησης (NCMEC). Τα στοιχεία αυτά συνδέονταν με ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, οι οποίοι είτε κατείχαν είτε διαμοίραζαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

   Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή έρευνα που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του νεαρού και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

   Από το ίδιο σπίτι κατασχέθηκαν – εξάλλου – δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:45