search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:47
MENU CLOSE

Οι «νεκροί περπατούν» στο Ωδείο Αθηνών (Photos)

16.03.2018 07:59
Οι «νεκροί περπατούν» στο Ωδείο Αθηνών (Photos) - Media

 

Όταν η τέχνη συναντά τη φαντασία, μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών «ζωντανεύει» μπροστά στα μάτια μας. Μορφή τέχνης στα όρια του ρεαλισμού, όπως οι «Περιπατητές» στη σειρά «The Walking Dead» του FOX, αφού οι «νεκροζώντανοι» αποτελούν εδώ και δεκαετίες μέρος της κινηματογραφικής φαντασίας. Μία επίσκεψη στο Ωδείο Αθηνών  μέχρι την Κυριακή (18/3) είναι must τόσο για τους φανατικούς φίλους της σειράς, η οποία διανύει τον 8ο κύκλο της, όσο και για τους λάτρεις της τέχνης.

Άλλωστε, αυτή ήταν και η προσδοκία των διοργανωτών που μέσα από διαγωνισμό οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βρουν την οπτική πίσω από την εικόνα, και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης. Μέσα από τη διαδικασία αυτή επελέγησαν 54 καλλιτέχνες και τα εκθέματά τους βρίσκονται από σήμερα και για τις τέσσερις ημέρες (15-18 Μαρτίου) στον πολυχώρο Ω2 του Ωδείου Αθηνών. 

Οι νικητές θα αναδειχθούν από ψηφοφορία του κοινού και ειδική κριτική επιτροπή. Η έκθεση είναι ανοιχτή από το πρωί έως τις 10 το βράδυ και θα υπάρχουν πολλές παράλληλες δράσεις μεταξύ των οποίων και «μαραθώνιος» προβολής επεισοδίων του 8ου κύκλου. Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής (16/3) θα προβληθεί το καινούριο, 11ο επεισόδιο. 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης και περιπλανήθηκε ανάμεσα στους ζωντανούς-νεκρούς, που επιστρατεύτηκαν από την ομάδα παραγωγής για τις ανάγκες της εκδήλωσης. Η αλήθεια είναι ότι η επιβλητική μουσική που συνόδευε τα βήματά τους, προκαλούσε ανατριχίλα! Όμως ήταν εκεί η Εμπορική Διευθύντρια της FOX Networks Group, Νάντια Δεμίρη για να ηρεμήσει τα… πνεύματα και δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις του Αθηναϊκού ? Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. 

Πώς προέκυψε η ιδέα της έκθεσης The Walking Dead Art, για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο;
Η ιδέα ξεκίνησε εδώ, από την πραγματικά «ανήσυχη» και δραστήρια ομάδα της FOX Networks Group στην Ελλάδα, «αγκαλιάστηκε» από τη FOX Networks Group στην Αμερική και αναπτύχθηκε σε συνεργασία και με την πολύ σημαντική, δημιουργική συμβολή της επίσης «ανήσυχης» ομάδας της M art. Άρα μιλάμε για μια καθαρά ελληνική ιδέα που ελπίζουμε να δώσει έμπνευση και για άλλες παρόμοιες ενέργειες, εντός ή εκτός Ελλάδος. 

Η συνεργασία με την Μ art αφορά μόνο τη συγκεκριμένη έκθεση ή υπάρχει προοπτική επέκτασης σε γενικότερο επίπεδο;
Το «Τhe Walking Dead ART» είναι η πρώτη ευρείας κλίμακας συνεργασία μας, με την M art. Ωστόσο, όταν συνεργάζεσαι με τους καλύτερους και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένα επιτυχημένο, σαφώς και υπάρχει προοπτική για ακόμα περισσότερες δημιουργικές συνεργασίες.  

Ποια είναι τα σχέδια του FOX στο άμεσο μέλλον που αφορούν προωθητικές ενέργειες στην Ελλάδα, τόσο όσον αφορά στο «The Walking Dead» όσο και άλλες δημοφιλείς σειρές;
Είμαστε μια αρκετά δραστήρια ομάδα και μας αρέσει να δημιουργούμε events και δράσεις, πάντοτε σε με έμπνευση τις σειρές και τις εκπομπές των καναλιών της FOX Networks Group. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί λαμβάνουμε πολύ θετικά σχόλια και βλέπουμε τη θετική ανταπόκριση και συμμετοχή του κοινού σε όλες μας τις δράσεις. Το κοινό είναι πάντα ανοικτό σε φρέσκο τηλεοπτικό περιεχόμενο και ενθουσιάζεται όταν γίνονται ενέργειες στις οποίες μπορεί να λάβει μέρος και να νιώσει ότι εντάσσεται σε αυτό. Αυτό λοιπόν, έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε να κάνουμε. Πέρα από τις προωθητικές ενέργειες που διοργανώνουμε για τις σειρές του καναλιού FOX, στα πλάνα μας είναι και κάποιες ενέργειες κοινωνικής υπευθυνότητας μέσω του National Geographic.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:46