search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:33
MENU CLOSE

Αυτά (τα αδιανόητα) είπε ο Αμβρόσιος και…αθωώθηκε!

16.03.2018 12:14
Αυτά (τα αδιανόητα) είπε ο Αμβρόσιος και…αθωώθηκε! - Media

 

Αθώος κρίθηκε για την κατηγορία της δημόσιας υποκίνησης μίσους ή βίας ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης είχε επιδοθεί σε ένα ακόμη διαδικτυακό ρατσιστικό και ομοφοβικό παραλήρημα.

Συγκεκριμένα, τη σχετική μήνυση είχαν καταθέσει οκτώ εκπρόσωποι της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Στην απολογία του ο ιεράρχης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από το νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε», είπε. «Όσους μιλούν γι’ αγάπη, τους λέω αγαπούληδες».

Νωρίτερα, ο μάρτυρας της πολιτικής αγωγής και συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ανέφερε ότι το επίμαχο άρθρο του Αμβρόσιου, παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο, καθώς υποκινεί σε μίσος και συνιστά προτροπή σε βία. «Το λεξιλόγιο αυτό είναι λεξιλόγιο Χίτλερ, το συναντάμε στα καθεστώτα αγιατολάχ» είπε χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης του μητροπολίτη, ήταν ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο.

Απόσπασμα από τα όσα είχε γράψει ο Μητροπολίτης με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης:

”Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! […] Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! […] Μη διστάζετε, λοιπόν! Οταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!”

Ο μητροπολίτης έγινε δεκτός στο δικαστήριο με επευφημίες και χειροφιλήματα από συγκεντρωμένους πιστούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:33