search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Φρουζής: Ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ οι συναντήσεις μου με πολιτικούς

16.03.2018 16:11
Κατάθεση Φρουζή για Novartis - Έκανε λόγο για πιέσεις που του ασκήθηκαν - Media
 
Θέματα του φαρμάκου και της Υγείας αφορούσαν αποκλειστικά οι συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα που είχε με την ιδιότητα του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που διένειμε στον Τύπο μέσω των δικηγόρων του Θεόδωρου Παναγόπουλου και Κωνσταντίνου Φαράντου.
 
Ο άλλοτε επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας δηλώνει «στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής» και χαρακτηρίζει αβάσιμα όσα δημοσιεύονται σχετικά με τις επίμαχες συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα.
 
Η δήλωση του κ. Φρουζή είναι η ακόλουθη:
 
«Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με συναντήσεις μου με πολιτικά πρόσωπα, δηλώνω τα ακόλουθα:
 
Στο πλαίσιο της θεσμικής ιδιότητάς μου, αυτής του προέδρου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, είχα συναντήσεις με παράγοντες της πολιτικής ζωής, που ανήκαν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. Οι συναντήσεις αυτές, ως αποκλειστικό αντικείμενο είχαν τα θέματα του φαρμάκου και γενικότερα της Υγείας στη χώρα μας.
 
Αυτονόητο είναι ότι είμαι στη διάθεση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, ενώπιον της οποίας επιθυμώ να καταθέσω, μεταξύ άλλων και για τις συναντήσεις αυτές, οι οποίες ουδέν το επιλήψιμο είχαν, σε αντίθεση με όσα αβάσιμα διατυπώνονται».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:38