search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:30
MENU CLOSE

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα πίστευε σε ένα προοδευτικό αστερισμό για την προοδευτική πορεία της χώρας

16.03.2018 18:31
Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα πίστευε σε ένα προοδευτικό αστερισμό για την προοδευτική πορεία της χώρας - Media
 
Ηπιος συγκαταβατικός και με διάθεση συνεργασίας, “επανέρχονται στο προσκήνιο άλλες παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές πρόοδος-συντήρησης, μετά την άρση του διαχωρισμού μνημόνιο -αντιμνημόνιο” τόνισε στην παρέμβασή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος προσπέρασε την πολύ σκληρή κριτική της Φώφης Γεννηματά.
 
Θυμήθηκε τη συνεργασία της Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ, τα πρώτα 4 χρόνια της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως και τη γνωριμία του με αυτόν, αλλά και τη συνεργασία του στο πλαίσιο της Οικουμενικής κυβέρνησης του 1989-1990 με τον Γιώργο Γεννηματά. Γενικά ο Δραγασάκης στην ομιλία του θέλησε να μιλήσει για την επόμενη μέρα, με βασικό ερώτημα με ποιές δυνάμεις, με ποιές συνεργασίες, με ποιές δυναμικές θα προχωρήσουμε. “Ειναι πρόωρη η αναφορά Γεννηματά για νέα διπολισμό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, υπάρχει ένας κοινωνικός διπολισμός, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός”. 
 
“Πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε σε ένα μεγάλο σχηματισμό προοδευτικής κατεύθυνσης που θα αναλάβει την ευθύνη για την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας” κατέληξε ο Γιάννης  Δραγασάκης. Από τα νοήματα μεταξύ Θεοδωράκη – Παπανδρέου αλλά και το χειροκρότημα της Γεννηματά, η ομιλία Δραγασάκη και οι ήπιοι τόνοι του μάλλον έγιναν ευμενώς αποδεκτή από την ηγετική ομάδα. 
 
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η τριετής λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μειώσει τις πολιτικές μας διαφορές
“Πιστευω βαθιά στο άνοιγμα των κομματων στυην κοινωνία, χάρηκα για την εκλογή αρχηγού σας από την βάση” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος για να σπάσει τον πάγο, έκανε χιούμορ σημειώνοντας ότι “δεν πρόκειται να σας προσφωνήσω ‘συντρόφους’ όπως έκανε ο Καμμένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και από το χλιαρό χειροκρότημα με το οποίο υποδεχτήκατε την προσφώνηση “συντροφοι” του Γιάννη Δραγασάκη μάλλον δεν πολυσυμφωνείτε” είπε χαμογελαστός ο πρόεδρος της ΝΔ. 
 
Ο Μητσοτάκης κέρδισε το χειροκρότημα του σώματος, όταν είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η χειροτερη κυβέρνηση που πέρασε από την χώρα, ενώ προσπάθησε να ξεπεράσει την σκληρή κριτική για τη ΝΔ. “Υπήρξαμε αντίπαλοι για 40 χρόνια, αλλά υπήρχαν και στιγμές σύγκλισης, με πολιτική εντιμότητα και ειλικρίνεια. “Η τριετής λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μειώσει τις πολιτικές μας διαφορές. “Να μην περάσει ο καθεστωτικός αυταρχισμός την τάφρα της δημοκρατίας μας” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένοντας στην λογική του μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
 
“Ειναι πολλά τα σημεία που πρέπει να συναντηθούμε στην προάσπιση του κράτους και στα εθνικά θέματα. Πολλά θα είναι και τα σταυροδρόμια μετά τις εκλογές, το νέο Σύνταγμα, νέος εκλογικός νόμος που θα ψηφιστεί στην αρχή της νέας 4ετίας. Θα επιδιώξουμε ως ΝΔ μια συναίνεση για τις ανάγκες του τόπου. Οι ίσες αποστάσεις είναι όρος της γεωμετρίας, αλλά δεν χωράει στο καμίνι της πολιτικής. Ο καθένας έχει ιδεολογικές αφετηρίες, μνήμες και ιστορίες, προτεραιότητες και παρακαταθήκες αλλά είναι μεγάλο κέρδος ότι όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν τα δύο ιστορικά μας κόμματα κάνουν την υπέρβαση και συναντιούνται. Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα βρεθείτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας” είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ κλείνοντας. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:29