search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:09
MENU CLOSE

Στα χέρια των Ιρανών μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ

09.12.2011 16:59
Στα χέρια των Ιρανών μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ - Media

Εικόνες που δείχνουν Ιρανούς αξιωματούχους να εξετάζουν  ένα αεροσκάφος τύπου RQ-170 Sentinel  τεχνολογίας stealth το οποίο φαίνεται να μην έχει υποστεί ζημιές μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση

Εικόνες που δείχνουν Ιρανούς αξιωματούχους να εξετάζουν  ένα αεροσκάφος τύπου RQ-170 Sentinel  τεχνολογίας stealth το οποίο φαίνεται να μην έχει υποστεί ζημιές μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση .Αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραδέχονται την απώλεια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους λέγοντας ότι αυτό κατέπεσε ύστερα από μηχανική βλάβη .Από την άλλη πλευρά οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος καταλήφθηκε από μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου του ιρανικού στρατού  όταν αυτό πετούσε πάνω από την πόλη Κασμάρ στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο Διοικητής των φρουρών της επανάστασης του Ιράν ταξίαρχος Αμίρ αλι Χατζισαντέχ δήλωσε στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ότι το αεροσκάφος ”έπεσε στην παγίδα της μονάδας μας που κατάφερε να το προσγειώσει με τις λιγότερες δυνατές φθορές”.Επίσης τόνισε ”το Ιράν αναγνωρίζει την ανεκτίμητη αξία των πληροφοριών” που μπορούν να ανασυρθούν από το αεροσκάφος .

Το αμερικάνικο πεντάγωνο εκφράζει την ανησυχία  του στην προοπτική το Ιράν να αποκτήσει πληροφορίες για την εν λόγω τεχνολογία.

Στους New York Times της Τετάρτης αναφέρεται ότι το ”αόρατο” αεροσκάφος είναι μέρος ενός προγράμματος των ΗΠΑ που ως σκοπό έχει την χαρτογράφηση περιοχών του Ιράν για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι στεγάζουν πυρηνικές εγκαταστάσεις.

ΟΙ ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν αποκηρύξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίων των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν εάν οι κυρώσεις και η διπλωματία αποτύχουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15