search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:27
MENU CLOSE

Σφαίρα τυλιγμένη σε επιστολή για το Μακεδονικό έστειλαν στον Κοτζιά

17.03.2018 06:37
Κοτζιάς για Πολυτεχνείο: Ολιγαρχική κυβέρνηση που λαμβάνει προληπτικά αυταρχικά – κατασταλτικά μέτρα - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΥΠΕΞ και στην ΕΛ.ΑΣ  καθώς πριν από λίγες μέρες έστειλαν στον υπουργό Νίκο Κοτζιά, μία σφαίρα, τυλιγμένη σε επιστολή, που αναφερόταν στο Μακεδονικό ζήτημα και στις διαρπαγματεύσεις που κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα “Νέα Σαββατοκύριακο”, η σφαίρα εστάλη στις αρχές της εβδομάδας, στο υπουργείο Εξωτερικών, με παραλήπτη τον κ. Κοτζιά. Πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου ενώ και το σημείωμα έχει επίσης σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας. Παράλληλα για όλη την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη που διεξάγει έρευνα αλλά και ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχονται για λογαριασμό του Ν. Κοτζιά συνεργάτες του στο υπουργείο. Σημειώνεται ότι η επιστολή εστάλη λίγα 24ωρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών ταξιδέψει στα Σκόπια, προκειμένου να συνεχίσουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την εκευρεση λύσης στο όνομα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Τι γράφει η απειλητική επιστολή

Η επιστολή η οποία συνοδευόταν από την σφαίρα έγραφε «όσοι από εσάς αισθάνονται Έλληνες αγωνισθείτε για τα ιδανικά μας, για την Ιστορία μας, για την ταυτότητά μας. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κρύβει μεγάλες παγίδες». «Για όλους τους άλλους, ειδικώς για αυτούς που θα βάλουν την υπογραφή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας ισχύει ένα και μόνον: θα εξαφανίσουμε τις οικογένειές τους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο», αναφέρει μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στους βουλευτές, ενώ καταλήγει με παράκληση στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα «Μην υπακούτε στις εντολές τους, μπείτε στο Κοινοβούλιο και καθαρίστε τους όλους σταματώντας το ξεπούλημα στο ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Τόσο το σημείωμα όσο και η σφαίρα έχουν σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας και ο συντάκτης. Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών σχολιάζοντας τις απειλές που είχε δεχθεί αρχικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε λόγο για συγκεκριμένα συστήματα που τον συκοφαντούν ώστε να τον στοχοποιήσουν, επισημαίνοντας είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του.

Και άλλες απειλητικές επιστολές

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς είχε λάβει απειλητικές επιστολές, στις αρχές Φεβρουαρίου και πάλι για το ζήτημα της Μακεδονίας οι οποίες στρέφονταν και κατά της οικογένειάς του. Η μια από αυτές ανέφερε «3 σφαίρες για τον Κοτζιά», ενώ η άλλη απειλούσε όσους βουλευτές ψηφίσουν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23