search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:04
MENU CLOSE

Γιακουμάτος: Ενδεχόμενο Grexit από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο

17.03.2018 08:50
Γιακουμάτος: Θα είναι αποτυχία εάν δεν πετύχουμε αυτοδυναμία - Media

 

Ενδεχόμενο grexit από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα έχει συνέπεια «να καταστραφεί οριστικά το ποδόσφαιρο και να χρεοκοπήσει η αθλητική βιομηχανία», υποστηρίζει ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λέει ακόμη ότι ποτέ δεν υπήρξε πραγματική ελληνοτουρκική φιλία -ήταν πάντα λυκοφιλία- και σημειώνει ότι «θέλουμε να δούμε τους δύο Έλληνες αξιωματικούς να επιστρέφουν», και όχι να παρακολουθούμε τις εσωτερικές διαφωνίες της κυβέρνησης.

Δηλώνει, ακόμη, απερίφραστα ότι είναι υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης που θα εξασφαλίσει χαμηλά επιτόκια δανεισμού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Γεράσιμου Γιακουμάτου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Σπύρο Γκουτζάνη:

Ερ: Διακοπή του πρωταθλήματος και αποβολή των ελληνικών ομάδων προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Σας βρίσκει σύμφωνο; 

Απ: Δεν με βρίσκει σύμφωνο, τι θα πετύχουμε; Και άλλες φορές διεκόπη το πρωτάθλημα και δεν πετύχαμε τίποτα. Θα καταστρέψουμε οριστικά το ποδόσφαιρο και ουσιαστικά η «αθλητική βιομηχανία» θα χρεοκοπήσει. Από την άλλη πρέπει να γίνει κάτι, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Προτείνω την συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής, που μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο θα προτείνει λύσεις για το ζήτημα.

Ερ: Είναι «όμηροι» οι δύο Έλληνες αξιωματικοί;

Απ: Έχουν συλληφθεί. Και η φροντίδα της Ελληνικής Πολιτείας είναι να τους φέρει γρήγορα πίσω και όχι να παρακολουθούμε δημόσια τις εσωτερικές διαφωνίες της κυβέρνησης.

Ερ: Νομίζετε ότι η περίοδος της ελληνοτουρκικής φιλίας έχει παρέλθει οριστικά;

Απ: Ποτέ δεν υπήρξε στην πραγματικότητα ελληνοτουρκική φιλία. Λυκοφιλία ήταν. Ποτέ όμως δεν είχε υπάρξει αυτή η ένταση, οι τόσο έντονες φραστικές προκλήσεις και οι τόσο άμεσες απειλές εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Ερ: Ακόμη και αν δεχθούμε την κριτική της αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός άργησε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό, είναι αυτός λόγος για την άρνηση κάθε συνεννόησης και συναίνεσης στα εθνικά θέματα;

Απ:Ο πρωθυπουργός είχε την μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει μια ενιαία εθνική γραμμή. Προτίμησε την οδό των μυστικών διαπραγματεύσεων, των αιφνιδιαστικών λύσεων , της μονομερούς διαπραγμάτευσης. Διέσπασε το εθνικό μέτωπο.

Ερ:Τα εθνικά ζητήματα έχουν γίνει αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης;

Απ: Η ΝΔ δεν είχε τέτοια πρόθεση αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί οποιαδήποτε λύση έρθει. Είμαστε η παράταξη που θεμελίωσε αυτή τη χώρα. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε διαπραγματεύσεις και υποχωρήσεις στα εθνικά δίκαια κάτω από το τραπέζι.

Ερ: Βλέπετε πολιτικές εξελίξεις με αφορμή το ξετύλιγμα του σκανδάλου Novartis;

Απ: Η Novartis είναι ο πιο προβλέψιμος πολιτικός αντιπερισπασμός μιας κυβέρνησης που ψυχορραγεί. Την επομένη μέρα του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, ω του θαύματος, διαβιβάστηκε στη Βουλή ο φάκελος Novartis. Ο Τσίπρας κατέφυγε σε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει: Να πετά λάσπη, να συκοφαντεί, και να στέλνει τη χώρα στο βούρκο, για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.

Ερ: Είναι εκτεθειμένος ο κ. Στουρνάρας που έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία;

Απ: Ο κ. Στουρνάρας είχε εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα πριν καταλάβει δημόσιο αξίωμα. Σε αυτό το πλαίσιο δεν βρίσκω ότι έχει υπάρξει κάτι ασυμβίβαστο.

Ερ: Έχει μετατοπιστεί η ΝΔ από την μετριοπαθή κεντροδεξιά, στην σκληρή δεξιά γραμμή, με τον τόνο να δίνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος;

Απ: Η Νέα Δημοκρατία, το μεγάλο κόμμα της Ελληνικής Κεντροδεξιάς , είναι ένα κόμμα ταυτισμένο με έννοιες όπως το Έθνος, η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή Κυριαρχία, η Πρόοδος, η Πολιτική και Οικονομική Ελευθερία , η Τάξη και η Δικαιοσύνη. Κάτω από αυτές τις σπουδαίες έννοιες και αρχές, συστεγαστήκαμε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί, κεντρώοι και δεξιοί, θιασώτες του φιλελευθερισμού αλλά και της κοινωνικής κεντροδεξιάς στην οποία ανήκω και εγώ ιδεολογικά.,

Ερ: Είναι προς το συμφέρον της χώρας η λεγόμενη “καθαρή έξοδος” ή είναι προτιμότερη η πιστοληπτική γραμμή στήριξης;

Απ: Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος; Πιστεύει κανείς ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να αντέξει μια έξοδο στις αγορές, με ακριβό δανεισμό; Αν πραγματικά κάποιος το πιστεύει εγώ τι να πω; Είμαι υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης που θα βοηθήσει και στο επιτόκιο δανεισμού της χώρας.

Ερ: Τελικά τις θέλετε τις ψήφους των Ρομά;

Απ: Έχω μεγαλώσει σε μια γειτονιά στην Αγία Βαρβάρα, στο Αιγάλεω, όπου υπήρχαν εκατοντάδες οικογένειες Ρομά. Έχω συμμαθητές , φίλους, σχέσεις ζωής μαζί τους. Η ΝΔ απευθύνεται σε όλες και όλους και προσπαθεί να πείσει κάθε Έλληνα πολίτη ότι αξίζει την ψήφο του, για έναν και απλό λόγο, ότι θα βελτιώσει τη ζωή του και ειδικά για τους Ρομά, δεν έχουμε κάνει και δεν κάνουμε αυτά που οφείλουμε ως συντεταγμένη Πολιτεία για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους.

Ερ: Βλέπετε σύντομα εκλογές;

Απ: Ο Τσώρτσιλ έλεγε ότι η προετοιμασία για τον πόλεμο γίνεται τον καιρό της ειρήνης. Οι εκλογές πιο σύντομα ή πιο αργά θα γίνουν, το θέμα είναι εμείς να μην εφησυχάζουμε και να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:59