search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:53
MENU CLOSE

Υπόθεση Σκριπάλ: Η Ρωσία απελαύνει 23 Βρετανούς διπλωμάτες

17.03.2018 09:28
Υπόθεση Σκριπάλ: Η Ρωσία απελαύνει 23 Βρετανούς διπλωμάτες - Media

 

Την απέλαση 23 Βρετανών διπλωματών αποφάσισε η ρωσική κυβέρνηση ως αντίποινα στην απόφαση του Λονδίνου να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες για την υπόθεση Σκριπάλ. 

Σύμφωνα με το Associated Press, το ρωσικό ΥΠΕΞ απέσυρε την άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, προσθέτοντας ότι κλείνει και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία και έδωσε μιας εβδομάδας διορία στους Βρετανούς διπλωμάτες. 

Νωρίτερα ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα Λόρι Μπρίστοου είχε κληθεί να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα και όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την συνάντηση αυτή οι ρωσικές αρχές τον ενημέρωσαν για τα βήματα που θα πάρουν σε απάντηση στο μέτρο που έλαβε η Βρετανία για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών. Ο Βρετανός πρεσβευτής είχε κληθεί και την περασμένη Τρίτη να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, όπως έγινε γνωστό, δηλητηριάστηκαν με νευροπαραλυτικό παράγοντα όσο βρίσκονταν στην Αγγλία. Παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Λονδίνου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50