search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:27
MENU CLOSE

Γκρέμισμα του ασφαλιστικού βλέπει ο Λοβέρδος…

06.01.2010 10:55
Γκρέμισμα του ασφαλιστικού βλέπει ο Λοβέρδος... - Media

Τ ον κίνδυνο της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει δρα στική μεταρρύθμισή του, επανέλα βε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Τ ον κίνδυνο της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει δρα στική μεταρρύθμισή του, επανέλα βε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός τόνισε ότι η πρόσθε τη κρατική χρηματοδότηση για το 2009 τριπλασιάστηκε σε σχέση με το 2008: «Από 850 εκατ. ευρώ το 2008, φέτος χρειαστήκαμε 2,47 δισ. ευρώ έκτακτης κρατικής χρηματο δότησης για να δώσουμε συντάξεις ΣεπτεμβρίουΔεκεμβρίου και το δώρο των εορτών».

Παράλληλα, προέβλεψε ότι τον επόμενο χρόνο η δαπάνη θα ανέλ θει στα 3,8 δισ. ευρώ και το 2011 θα ξεπεράσει τα 5,2 δισ. ευρώ. «Το 2015 ο τότε υπουργός θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως δεν θα δοθούν 14 μηνιαίες συντάξεις και τα δώρα. Αποδείχθηκε πως όσοι προέβλεπαν αυτή την εξέλιξη είχαν δίκιο και πως όσοι έλεγαν πως αυτά είναι ψέματα ήταν ανεύθυνοι απέναντι στους ασφαλισμένους και τη χώρα», ανέ φερε.

Ο Λοβέρδος τόνισε την προ σπάθεια του υπουργείου του για εξοικονόμηση 2 δισ. με τη μείωση της δαπάνης για τα φάρμακα, τα αναλώσιμα υλικά και τις ιατρικές υπηρεσίες, καθώς και την προσπά θεια μείωσης της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

«Προσπαθούμε να διευρύνουμε τη βάση εσόδων του συστήματος, δίχως να αυξήσουμε τις εισφορές, που είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτο μας μέτρο, η νομιμοποίηση άνω των 100.000, παρανόμων σήμερα, μεταναστών – ενώ προτάσεις με παρόμοιο περιεχόμενο κάναμε αρκετές στον κοινωνικό διάλογο για το ασφαλιστικό, όπως π.χ. για την ένταξη στο σύστημα των συντα ξιούχων που συνεχίζουν όμως να εργάζονται ανασφάλιστοι».

Ο υπουργός Εργασίας υπενθύ μισε ότι ο προϋπολογισμός του 2010 εμπεριέχει την εφαρμογή της προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης για τη σταδιακή αύξηση επιδόματος ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, καθώς και τη διεύρυνση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ κατά 20.000 – αλλά και την αύξηση κατά 30 + 20 ευρώ των συντάξεων του ΟγΑ (από 1ης Οκτωβρίου 2009 και 1ης Ιουλίου 2010).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:26