search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Κλιμακώνεται η βία στη Συρία

09.12.2011 18:17
Κλιμακώνεται η βία στη Συρία - Media

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε όλη τη χωρά, υποστηρίζουν ακτιβιστές.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε όλη τη χωρά, υποστηρίζουν ακτιβιστές. Δυο παιδιά ηλικίας 10 και 12 ετών σκοτώθηκαν κοντά σε κυβερνητικό σημείο ελέγχου στην πόλη Χομς σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η αντιπολίτευση προειδοποιεί για επικείμενη ”σφαγή” στην πόλη Χομς καθώς όπως ισχυρίζεται χιλιάδες στρατιώτες και πολιτοφύλακες περικυκλώνουν την πόλη.Οι αναφορές αυτές δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν καθώς το συριακό καθεστώς απαγορεύει την είσοδο στη χώρα ξένων δημοσιογράφων  αφήνοντας έτσι τις αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες και τις ερασιτεχνικές λήψεις που δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο  τις μονές πηγές πληροφόρησης.

Η βία κλιμακώνεται μια μέρα μετά από έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Χομς .Ακτιβιστές κατηγορούν την κυβέρνηση Άσαντ ότι σκοπίμως κατάστρεψε τον αγωγό ενώ τα κατευθυνόμενα από το καθεστώς μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν ”ένοπλη τρομοκρατική ομάδα”.

Η πόλη Χομς αποτελεί το προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης  που έχει ξεσπάσει στη Συρία.

Οι διεθνείς πιέσεις εντείνονται στο συριακό καθεστώς να σταματήσει την αιματοχυσία καθώς Τουρκία Αραβικός Σύνδεσμος και Ε.Ε. έχουν επιβάλει κυρώσεις οικονομικού χαρακτήρα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:23