search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:05
MENU CLOSE

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το Κίνημα Αλλαγής η Φώφη – «Η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο»

17.03.2018 22:04
Γεννηματά: «Το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους πολίτες είναι "αναβάλλετε τη ζωή σας"». - Media

 

«Από σήμερα όλοι εμείς το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η ΔΗΜΑΡ, το Δίκτυο Ανανέωσης, οι Κινήσεις για τη Σοσιαλδημοκρατία, η ΕΔΕΜ, τα ανεξάρτητα στελέχη του προοδευτικού χώρου και της κεντροαριστεράς, βρισκόμαστε ΜΑΖΙ στο νέο μας σπίτι», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

Η Φώφη Γεννηματά έκλεισε τις εργασίες του Ιδρυτικού Συνεδρίου θέτοντας το Κίνημα Αλλαγής σε εκλογική ετοιμότητα. 

«Αμέσως μετά το Συνέδριό μας το Κίνημα Αλλαγής τίθεται σε ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Είτε γίνουν αύριο το πρωί, είτε το φθινόπωρο, είτε τον Μάιο του 2019, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές είναι κοντά! Ουσιαστικά η χώρα είναι σε προεκλογική περίοδο».

«Τα σύννεφα πάνω από τη χώρα έχουν πυκνώσει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε αποφασισμένοι: Να προχωρήσουμε μπροστά», διεμήνυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προέβη στην κατάθεση 12+1 κρίσιμων ζητημάτων πολιτικής που μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας. Ήταν χαρακτηριστική η πρότασή της για «κατώτερο εγγυημένο επίπεδο σύνταξης στα 500 ευρώ», αλλά και «αύξηση του Κατώτερου μισθού μέσα από την ΕΓΣΣΕ».\

«Σ’ αυτό το Συνέδριο», είπε η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε:

  • Αποφασίζουμε για την νέα ιδεολογική Διακήρυξη, τις βασικές κατευθύνσεις του Προγράμματός μας, τις θέσεις μας για τα Εθνικά Θέματα και την πορεία της Ευρώπης.
  • Αποφασίζουμε για το νέο Καταστατικό μας, που θα εφαρμοστεί στην πληρότητά του μέχρι το επόμενο Συνέδριό μας.
  • Αποφασίζουμε για τη συνθετική, αναλογική συγκρότηση της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Αμέσως μετά προχωρούμε την οργανωτική συγκρότηση.

  • Με τον νέο Γραμματέα, το ενιαίο πολιτικό κέντρο, με το Πολιτικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Γραμματεία, τους Ενιαίους Τομείς.
  • Με  Ενιαίο Γραφείο και Εκπρόσωπο Τύπου.
  • Με την ακόμα πιο λειτουργική ενοποίηση των Κ.Ο ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ με τακτική εβδομαδιαία κοινή συνεδρίαση των συντονιστικών και τακτική  μηνιαία κοινή συνεδρίαση των Κ.Ο.
  • Με την οργανωτική συγκρότηση με ανοιχτές διαδικασίες βάσης του Κινήματος Αλλαγής από κάτω προς τα πάνω αρχίζοντας από το επίπεδο του Δήμου και στη συνέχεια σε επίπεδο νομού.  Η νέα Κεντρική Επιτροπή θα εξειδικεύσει και θα αποφασίσει σε ειδική συνεδρίαση της μέχρι τέλος Απριλίου το συγκεκριμένο σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15