search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:21
MENU CLOSE

Γρεβενά: Καταστροφές από τους ισχυρούς ανέμους στο δήμο Δεσκάτης

18.03.2018 08:35
Ελεύθεροι με εγγύηση λιμενάρχης και πλοηγοί για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι Θεσσαλονίκης - Media

 

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύκτας το Δήμο Δεσκάτης προξένησαν καταστροφές και σοβαρές υλικές ζημιές σε κτίρια και δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

 Από την ισχυρή ανεμοθύελλα καταστράφηκε ολοσχερώς η σκεπή της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Γήλοφο που είναι διατηρητέο μνημείο, ενώ εξ αιτίας της πτώσης καλωδίων χαμηλής τάσης υπήρξε εκτεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο.

Επίσης, χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να σβήσει η φωτιά που ξέσπασε για άγνωστο λόγο σε αποθήκη κτηνοτροφικής μονάδας με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλες οι ζωοτροφές χωρίς φυσικά να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου έπεσαν κλαδιά δένδρων στο οδόστρωμα χωρίς όμως να δημιουργείται πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δεσκάτης Δημήτρη Καραστέργιο, υπήρξε άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, με αποτέλεσμα την γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

*Φωτογραφία αρχείου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:11