search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:12
MENU CLOSE

«Έπεσε» η Αφρίν – Τουρκικές σημαίες κυματίζουν στην πόλη

18.03.2018 08:49
«Έπεσε» η Αφρίν - Τουρκικές σημαίες κυματίζουν στην πόλη  - Media

   

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί τους εισέβαλαν στην κουρδική πόλη Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελούσε στόχο επιχείρησης που εξαπέλυσε τον Ιανουάριο η Άγκυρα για να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται», στην Αφρίν, διευκρίνισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Ύψωσαν τουρκικές σημαίες

Και όπως φαίνεται και από τη βίντεο του πρακτορείου Anadolu στο Τwitter ύψωσαν την τουρκική σημαία. 

«Το κέντρο της πόλης Αφρίν είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο του ελεύθερου συριακού στρατού με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, από τις 8:30 το πρωί», ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του.  


 

Κατέστρεψαν άγαλμα που συνδέεται με την κουρδική παράδοση

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύριοι σύμμαχοί τους προκάλεσαν σήμερα ζημιές και έριξαν άγαλμα που συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό στο κέντρο της πόλης Αφρίν, ανακοίνωσε ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι στο Whatsapp, επικαλούμενη κέντρο ενημέρωσης στο Αφρίν.

Το άγαλμα αυτό ήταν του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.

Στην ανακοίνωση στο Whatsapp υπογραμμίζεται ότι αυτή ήταν “η πρώτη κατάφωρη παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του κουρδικού λαού από την ώρα που καταλήφθηκε το Αφρίν”.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύριοι σύμμαχοί τους ελέγχουν πλέον το σύνολο της πόλης Αφρίν, μετέδωσαν εξάλλου πριν από λίγο ανταποκριτές του AFP

Δύο ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που εισήλθαν σήμερα το πρωί στο Αφρίν διαπίστωσαν την παρουσία Σύριων μαχητών που είναι σύμμαχοι με την Άγκυρα και Τούρκων στρατιωτών σε όλες τις συνοικίες της πόλης. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτοί πραγματοποιούσαν επιχειρήσεις εντοπισμού και εξουδετέρωσης ναρκών.

Δύο τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονταν εξάλλου σταθμευμένα μπροστά από επίσημο κτίριο της πόλης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:12