search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:13
MENU CLOSE

Καβγάς Μπακογιάννη – Φίλη για το ποιος «δημιούργησε» τον Καμμένο (Video)

18.03.2018 10:12
Καβγάς Μπακογιάννη - Φίλη για το ποιος «δημιούργησε» τον Καμμένο (Video) - Media

 

Σε καβγά μεταξύ του Νίκου Φίλη και της Ντόρας Μπακογιάννη για το ποιος έχει την ευθύνη για τη δημιουργία του πολιτικού Πάνου Καμμένου εξελίχθηκε η πολιτική συζήτηση που είχαν οι δύο βουλευτές στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

«Ο Καμμένος είναι δικό σας δημιούργημα. Δημιούργημα της οικογένειας Μητσοτάκη. Δεν τον φτιάξαμε εμείς», είπε απευθυνόμενος στη Ντόρα Μπακογιάννη ο Νίκος Φίλης, ενώ ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για διγλωσσία στα εθνικά θέματα. 

Η απάντηση της κ. Μπακογιάννη προκάλεσε αίσθηση όμως αφού είπε τη φράση «Μea Culpa» ειδικά για τον κ. Καμμένο!

Αναφερόμενη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πρώην υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι «έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα και εντός της Τουρκίας. Δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας από τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα».

Και σημείωσε πως θα έπρεπε να «είμαστε πολύ πιο συντονισμένοι και ενιαίοι αλλά και πιο δραστήριοι από ότι είμαστε σήμερα».

Εκτίμησε, πως «ο λαός είναι ενωμένος» και πρόσθεσε: «Για την κυβέρνηση ανησυχώ. Βλέπω μία κυβέρνηση που στους στρατιωτικούς – που όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα, να επιστρέψουν στην Ελλάδα – έχει σημασία πως αντιμετωπίζουμε το θέμα, ως μεθοριακό επεισόδιο. Η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει πως είναι μεθοριακό επεισόδιο που κακώς εξελίχθηκε έτσι και θα λυθεί πλέον στο δικαστήριο της Αδριανούπολης».

Η κ. Μπακογιάννη σχολίασε πως «όταν ο Π. Καμμένος μιλάει για ομηρία, η Ελλάδα δίνει την εικόνα ότι έχει μια διχασμένη κυβέρνηση».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης στο θέμα των δύο στρατιωτικών, ας αποφασίσει αν είναι μεθοριακό ζήτημα ή ομηρία»

Από την δική του πλευρά ο Νίκος Φίλης σημείωσε αναφερόμενος στο περιστατικό με τους 16 νεκρούς στο Αγαθονήσι σημειώνοντας πως «είναι πολύ κοντά μας ο πόλεμος. Η Ελλάδα είναι στη μεθόριο της δύσκολης αυτής πραγματικότητας».

Υποστήριξε πως «έχει σταματήσει σε μεγάλο βαθμό η διέλευση προσφύγων, αλλά οι ανθρώπινες τραγωδίες όπως αυτή στο Αγαθονήσι γίνονται όλο και πιο συχνά κανόνας».

«Η ΕΕ δεν πρέπει να επιλέγει μια αντιμεταναστευτική πολιτική, ενισχύοντας την ακροδεξιά», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σημείωσε πως «Το υπ. Εξωτερικών έχει λειτουργήσει επαρκέστατα στο θέμα».

Υπογράμμισε ακόμα πως «γίνονται όλες οι παρεμβάσεις» προσθέτοντας: «Η δήλωση Καμμένου περί ομηρίας είναι προσωπική άποψη, δεν απηχεί τη θέση της κυβέρνησης».

«Οι δύο στρατιωτικοί είναι κρατούμενοι, για ένα περιστατικό που μέχρι τώρα ήταν συνηθισμένο. Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί διπλωματικά, έχει θέσει το θέμα στην ΕΕ», σημειωσε ο κ. Φίλης.

Παράλληλα, εκτίμησε πως «ο Ερντογάν δημιουργεί εντάσεις ώστε να πιέσει για να μην υπάρχει κουρδικό κράτος».

«Η ΕΕ δεν νοιάζεται και πολύ για την Τουρκία. Οι βλέψεις της Τουρκίας σήμερα είναι προς την κεντρική Ασία, ώστε να παίξει έναν αυτοκρατορικό ρόλο . Το βασικό πλαίσιο πολιτικής της Τουρκίας είναι το άνοιγμα προς την κεντρική Ασία. Βεβαίως, μπορεί να προκαλέσει εντάσεις στο Αιγαίο», συμπλήρωσε ο κ. Φίλης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00