search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:17
MENU CLOSE

Τράικοφ: Ο πετρελαιαγωγός δεν συμφέρει τη Βουλγαρία

10.12.2011 09:13
Τράικοφ: Ο πετρελαιαγωγός δεν συμφέρει τη Βουλγαρία - Media

Δηλώσεις για να δικαιολογήσει την απόφαση της Σόφιας να αποσύρει τη συμμετοχή της στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έκανε την Παρασκευή ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών Τράικο Τράικοφ.

Δηλώσεις για να δικαιολογήσει την απόφαση της Σόφιας να αποσύρει τη συμμετοχή της στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έκανε την Παρασκευή ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών Τράικο Τράικοφ. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «το έργο δεν έχει ενεργειακή ή στρατηγική σημασία για τη χώρα μας».

Ο κ. Τράικοφ, υποστήριξε ότι το ήμισυ του έργου θα ανήκε στη Ρωσία, πως η Βουλγαρία έπρεπε να δαπανήσει πάνω από 300 εκατ. ευρώ για τον αγωγό, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα απαιτούμενα έσοδα, ενώ υπήρχε και έντονη ανησυχία για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου στην τουριστική βιομηχανία του Μπουργκάς.

Την ισχυρή και διαχρονική υποστήριξή τους στο έργο του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη επαναβεβαίωσαν από την πλευρά τους ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα Vladimir Chkhikvishvili μετά την ξαφνική απόφαση της Σόφιας να αποσύρει τη συμμετοχή της στο έργο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η βουλγαρική πλευρά δεν μπορεί να επικαλείται τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργουαφού προ μηνός είχε αποδεχτεί την πληρότητα της περιβαλλοντικής μελέτης που είχε υποβάλει η Διεθνής Εταιρία του Αγωγού.

Τη Δευτέρα πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της μικτής ελληνορωσικής επιτροπής ενέργειας, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της απόφασης της Σόφιας να μην προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού.

Η συμφωνία για τον αγωγό είχε υπογραφεί στις 15 Μαρτίου 2007 μεταξύ των τότε πρωθυπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:11