24/01/2019 16:16:38

Αριάδνη 18: Πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου στο Ιόνιο – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Αριάδνη 18: Πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου στο Ιόνιο – Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Media

 

Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης άσκησης ναρκοπολέμου «Αριάδνη 18», φάνηκε για άλλη μια φορά πως το Πολεμικό ναυτικό είναι το όπλο που ξεχωρίζει. Σκοπός της άσκησης ήταν η ενίσχυση της επιχειρησιακής, μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας στη σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων Ναρκοπολέμου.

Η άσκηση που είναι τύπου “INVITEX”, διεξήχθη στο Ιόνιο πέλαγος και διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό. Είναι ετήσια και συμμετέχουν μονάδες και προσωπικό από κράτη που είναι μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και από κράτη που δεν ανήκουν στη Συμμαχία.

Συμμετέχουν κάθε είδη πλοίων με προεξέχοντα τα ναρκοθηρευτικά, ναρκαλιευτικά, τα μη επανδρωμένα οχήματα και οι μονάδες εξουδετέρωσης υποβρύχιων μηχανισμών. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εξασκηθούν, υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος τύπου ναρκών, εφαρμόζοντας διάφορες τεχνικές και αντίμετρα Ναρκοπολέμου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.