search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:35
MENU CLOSE

Κινητοποιήσεις από τους αγρότες

14.01.2010 11:02
Κινητοποιήσεις από τους  αγρότες - Media

Kινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι αγρότες του νομού Καβάλας κατεβάζοντας αρχικά τα τρακτέρ στους δρόμους. Ζητούν  τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους και μείωση του κόστους παραγωγής.

Kινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι αγρότες του νομού Καβάλας κατεβάζοντας αρχικά τα τρακτέρ στους δρόμους. Ζητούν  τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους και μείωση του κόστους παραγωγής.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού χθες οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγροτών Νέστου και Τεναγών Φιλίππων το μέλος της Επιτροπής Αγροτών Νέστου, Γιάννης Πασσαλίδης, έκανε μια αναδρομή στις μέχρι τώρα συνελεύσεις που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών με τη συμμετοχή 21 συλλόγων από 17 νομούς της χώρας. Τόνισε ότι στις συνελεύσεις αυτές συζητήθηκαν εκτεταμένα τα διογκωμένα προβλήματα του αγροτικού τομέα επισημαίνοντας ότι επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς η έναρξη διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Επίσης είπε ότι τα αιτήματα που κατατέθηκαν στο υπουργείο παραμενουν αναπάντητα και οι προτάσεις του «πολιτικού, δημοκρατικού, ανοιχτού οργάνου τους δεν έτυχαν εποικοδομητικής αξιοποίησης». Τόνισε, επίσης, πως η «βιωσιμότητα του Έλληνα αγρότη» επανέρχεται ως πρωταρχικό αίτημα στο προσκήνιο και ενισχύεται το μήνυμά της από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο παραγωγός. Οι κινητοποιήσεις τους, τόνισε, αποτελούν το έσχατο μέτρο αντίδρασης στην αδιαφορία και την αδράνεια της Πολιτείας.

Όσον αφορά τους αγρότες του νομού Σερρών εξηγγειλαν νέο γύρο κινητοποιήσεων  οι εκπρόσωποι και των δύο αγροτικών Ομοσπονδιών του νομού Σερρών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΟΔΑΣ), Αναστάσιο Κάτο, οι αγρότες θα παρατάξουν σήμερα τα τρακτέρ τους, παραπλεύρως της εθνικής Οδού Σερρών- Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Στρυμονικού και μετά από ανοικτή ψηφοφορία θα αποφασίσουν αν θα αποκλείσουν την εθνική οδό και άλλα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου ενώ το ιδιο θα κανουν  και στην εθνική οδό Σερρών- Καβάλας στον κόμβο των Κερδυλλίων.

Εν τω μεταξυ στον αποκλεισμό του οδικού δικτύου από και προς το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, αποφάσισε να προχωρήσει από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Ομοσπονδία Αδέσμευτων Αγροτών νομού Σερρών.Οι αγρότες μεταξύ άλλων, διεκδικούν, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και πάγωμα των χρεών, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας, Παύλο Αραμπατζή, το γεγονός ότι το υπόλοιπο των επιδοτήσεων θα καταβληθεί στο τέλος Μαρτίου “έχει εξοργίσει” τον αγροτικό κόσμο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18