search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:07
MENU CLOSE

Πλιάτσικο στο Αφριν μετά την κατάληψή του από τους Τούρκους (Photos)

19.03.2018 10:47
Πλιάτσικο στο Αφριν μετά την κατάληψή του από τους Τούρκους (Photos) - Media

 

Η τουρκική σημαία κυματίζει πλέον στην πόλη του Αφρίν: Έπειτα από τη δίμηνη επίθεση η Τουρκία και οι σύροι σύμμαχοί της εκπλήρωσαν τον σκοπό τους εκδιώκοντας τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Αγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση» και απειλή στα σύνορά της.

Οι Κούρδοι της Συρίας υποσχέθηκαν να πολεμήσουν για την απελευθέρωση ολόκληρης της περιοχής του Αφρίν.

Μετά την είσοδο των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη αλλά και των ανταρτών που τους υποστηρίζουν, ξεκίνησαν τα φαινόμενα των λεηλασιών, τα οποία εντάθηκαν αισθητά.

Σύμφωνα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο οι σύμμαχοι της Άγκυρας «έχουν αρχίσει να λαφυραγωγούν ιδιωτικές περιουσίες, καταστήματα και πολιτικο-στρατιωτικές εγκαταστάσεις». Κάτοικος της Αφρίν είπε νωρίτερα ότι είχε δει τους συνεργαζόμενους με τους Τούρκους μαχητές να εισβάλουν σε καταστήματα για να λεηλατήσουν ό,τι υπήρχε μέσα, ενώ άλλοι έκλεβαν αυτοκίνητα σταθμευμένα στους δρόμους. Ορισμένοι αντάρτες, μάλιστα, πυρπόλησαν καταστήματα που πουλούσαν αλκοολούχα ποτά.

What a shame. In pictures. Turkish backed rebels looting Afrin. @akhbar pic.twitter.com/JSG6hsWvNi

— Jenan Moussa (@jenanmoussa) March 18, 2018

Τις τελευταίες ημέρες, η προώθηση των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων τους προς την πόλη προκάλεσε μαζική έξοδο αμάχων, όπως ακριβώς και στο μέτωπο της ανατολικής Γούτα, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού πολεμούν τις δυνάμεις των σύρων ανταρτών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 1.500 κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από την έναρξη της επίθεση εναντίον του Αφρίν , καθώς και 400 σύροι αντάρτες σύμμαχοι της Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι στις τάξεις του έχουν σκοτωθεί 46 στρατιώτες και 225 έχουν τραυματισθεί.

Προσπαθώντας να διαφύγουν από την προέλαση των τουρκικών δυνάμεων, περί τις 250.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη του Αφρίν ακλουθώντας έναν διάδρομο προς νότον που οδηγεί προς τα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη ή προς ζώνες υπό τον έλεγχο της Δαμασκού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:06