search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:11
MENU CLOSE

Μπέπε Γκρίλο: Πρέπει να δώσουμε όραμα στην Ιταλία για τα επόμενα 20 χρόνια

19.03.2018 12:47
Μπέπε Γκρίλο: Πρέπει να δώσουμε όραμα στην Ιταλία για τα επόμενα 20 χρόνια - Media

 

Στην κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Ιταλίας αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.

«Ευθύνη όλων είναι να δοθεί ένα όραμα στην Ιταλία για τα επόμενα είκοσι χρόνια», δηλώνει ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός. «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και πόροι αρχίζοντας από τις συντάξεις. Το ετήσιο κόστος ενός ηλικιωμένου είναι διπλάσιο από εκείνο του παιδιού. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και όχι στις καρέκλες», προσθέτει ο Γκρίλο.

Σε σχέση με ενδεχόμενες πολιτικές και κυβερνητικές συμμαχίες των «πεντάστερων», τονίζει ότι «μπορεί να τελείωσε η εποχή των βωμολοχιών, αλλά εκείνη των υπόγειων συμφωνιών δεν πρόκειται να αρχίσει», διότι «δεν θα υπάρξει γενετική μετάλλαξη του κινήματος». «Εμείς είμαστε λίγο χριστιανοδημοκράτες, λίγο δεξιοί, λίγο αριστεροί και λίγο κεντρώοι. Μπορούμε να προσαρμοσθούμε στα πάντα. Υπό τον όρο να βρουν εφαρμογή οι ιδέες μας», δηλώνει ο ιδρυτής των Πέντε Αστέρων. Kαθιστά σαφές παράλληλα ότι πλέον ο πολιτικός αρχηγός του κινήματος είναι ο Λουίτζι Ντι Μάιο και «κάποιες απαντήσεις πρέπει να δώσει εκείνος».

Με αναφορά στην Ευρώπη, δε, εκτιμά ότι «πρέπει να επανασυντεθεί, αλλά με καινούριο τρόπο», διότι «το πρόβλημα δεν είναι ο ενιαίος αυτός χώρος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύεται». Ο Μπέπε Γκρίλο μιλώντας στην La Repubblica υπογραμμίζει επίσης ότι «θα συνεχίσει να είναι η φωνή όσων δυσκολεύονται να τραβήξουν μπροστά όπως και των ενεργών μελών που μάχονται για να αλλάξουν την Ιταλία, την Ευρώπη και των κόσμο».

Δηλώνει με έμφαση ότι για το κίνημά του οι προτεραιότητες είναι «οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, και-για τα επόμενα είκοσι χρόνια – ο ρόλος της Ιταλίας σε όλους τους τομείς– από τον πολιτισμό μέχρι την οικονομία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:10