search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Πάνος Καμμένος: Η συγκυβέρνηση με Τσίπρα θα πάει μέχρι τέλους – «Όμηροι» οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί (Video)

19.03.2018 13:56
Πάνος Καμμένος: Η συγκυβέρνηση με Τσίπρα θα πάει μέχρι τέλους - «Όμηροι» οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί (Video) - Media

 

Αθώο έκρινε το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο από την κατηγορία ότι είχε παροτρύνει τους κατοίκους της Χαλκιδικής να «λιντσάρουν» τον Χρήστο Πάχτα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του συγκυβερνώντος κόμματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνεπής προς την πάγια θέση του περί κατάργησης της απαράδεκτης ασυλίας των πολιτικών, προσήλθε σήμερα αυτοπροσώπως ενώπιον του φυσικού δικαστή του στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποκρούσει τον Χρήστο Πάχτα και να υποστηρίξει τους κατοίκους της Χαλκιδικής στον δίκαιο αγώνα τους κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής τους.

Μετά από αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο αθώωσε πανηγυρικά τον Πάνο Καμμένο της κατηγορίας ότι δήθεν είχε παροτρύνει τους κατοίκους να «λιντσάρουν» τον Χρήστο Πάχτα, δεχόμενο ότι η παρότρυνση αφορούσε στην πολιτική του αποδοκιμασία.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών» ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως δήμαρχος από την «Ελληνικός Χρυσός».

Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω twitter από συμβούλους αποτυχημένου Πρωθυπουργού.

Τέλος ευχαρίστησε τους συνηγόρους του Θεόδωρο Μαντά, Κώστα Τσάκο, Ηλία Γιολδασέα και τα κινήματα των πολιτών της Χαλκιδικής για την παρουσία και τη θερμή υποστήριξη τους».

O Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το δικαστήριο, στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι θα πάει μέχρι τέλους η πορεία της.

Για τη συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο καθένας έχει την δική του αυτονομία».

«Η σχέση αυτή σε όλη αυτή την διαδρομή, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και δημόσια σχέση», τόνισε και διέψευσε δημοσίευμα. «Είδα σήμερα μια φυλλάδα που πουλάει κάποια φύλλα στην Αθήνα, να λέει για μια συνάντηση την Παρασκευή με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά. Βεβαίως και ψεύδεται. Καταλαβαίνω την αγωνία όλων αυτών που βλέπουν να συρρικνώνονται και να οδηγούνται στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να βρίσκουν κάποιους πληρωμένους δημοσιογράφους», πρόσθεσε

Σε ερώτηση για τα επεισόδια με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, οΠ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για σχέσεις με τον ομογενή επιχειρηματία.

«Η κα Μπακογιάννη, η υπασπίστρια του κ. Χριστοφοράκου, που όπου υπάρχει offshore, η οικογένειά της είναι από πίσω, μιλάει για τον Σαββίδη» σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συμπλήρωσε:

«Η πρώτη τροπολογία με το θέμα της ΣΕΚΑΠ και την παράκληση να αγοράσει την ΣΕΚΑΠ, την έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ή να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στους Έλληνες στρατιωτικούς, είπε ότι «αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή. Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση».

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα, προκειμένου οι Έλληνες «όμηροι» να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν. «Η δική μας προσπάθεια θα είναι η χάραξη μιας εθνικής γραμμής. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση», σημείωσε.

Επιπλέον, μίλησε για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, υποστηρίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση προχωρά με έντιμη δημόσια συμφωνία και θα φθάσει μέχρι το τέλος. Υπάρχουν θέματα που έχουμε δημόσια ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τις θέσεις είτε του ενός είτε του άλλου κόμματος. Όπως για το ονοματολογικό των Σκοπίων. Δεν δεχόμαστε καμία λύση που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Ούτε βόρεια, ούτε νότια, ούτε ανατολική ούτε δυτική. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

Από εκεί και πέρα περιμένουμε από τα Σκόπια να κάνουν κάποιες συνταγματικές αλλαγές. Για να δούμε. Προϋπόθεση για λύση είναι οι συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Αυτή την προϋπόθεση την έχει θέσει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς. Ας δούμε τι βήματα θα κάνει η άλλη πλευρά».


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10