search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:44
MENU CLOSE

Βούτσης: Κάποιες από τις παμμακεδονικές οργανώσεις έχουν ξεφύγει

19.03.2018 18:42
Οργή Βούτση: «Fake news» τα περί των εσωκομματικών του ΣΥΡΙΖΑ - Media
 
Ο Νίκος Βούτσης σε τοποθέτηση του στην Ολομέλεια κατήγγειλε ότι κάποιες από τις παμμακεδονικές οργανώσεις έστειλαν στους βουλευτές κείμενο με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας των Σκοπίων. «Κάποιοι έχουν ξεφύγει» τόνισε ο Νίκος Βούτσης και συνέχισε λέγοντας πως «σήμερα μοιράστηκαν σε βουλευτές κείμενα παμμακεδονικών οργανώσεων όπου ούτε λίγο ούτε πολυ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε μέσα ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια, αν ψηφίσουμε την πρόταση της κυβέρνησης».
 
Σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω γύρω. Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα». 

 Η εξώδικος διαμαρτυρία πρόσκληση των τεσσάρων Ενώσεων προς μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας αριθμεί 25 σελίδες στις οποίες αναφέρουν ότι σε αντίθετη περίπτωση από τα όσα οι ίδιες “αιτούνται” «οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

Επίσης κάνουν λόγο για “αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας” και μάλιστα προτρέπουν τους βουλευτές που δεν θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα των Ενώσεων να παραιτηθούν από το αξίωμά τους, αφού προηγουμένως προβούν σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης ώστε να μην είναι δυνατή η αναπλήρωση της έδρας τους.

 
«Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε»
 
«Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται σε ομηρία, η Βουλή να σιωπά, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συμψηφισμό, να δίνουμε άλλοθι σε αυτόν τον διχαστικό, μίζερο, εμπαθή και ρατσιστικό λόγο μέσα στην ίδια την Βουλή. Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην παρέμβαση του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στην οποία η Ολομέλεια τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της μομφής στον αρχηγό των χρυσαυγιτών Νίκο Μιχαλολιάκο και στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρη και Π. Ηλιόπουλο.
 
Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι είναι «ισότιμοι» με τους υπόλοιπους βουλευτές όλοι οι έλληνες βουλευτές μουσουλμανικού θρησκεύματος της Θράκης, προσθέτοντας πως πρέπει να τύχουν σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης. Όπως ανέφερε «οι έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα βουλευτές είναι ισότιμοι μαζί μας και όχι απλώς τιμώνται, αλλά βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής δράσης» και συμπλήρωσε: «Να μην τολμήσει κανείς να μιλήσει ξανά για κατασκόπους και πράκτορες». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03