search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:08
MENU CLOSE

Περικοπή 25% της βουλευτικής αποζημίωσης των Ν. Μιχαλολιάκου, Ηλ. Κασιδιάρη, Π. Ηλιόπουλου για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

19.03.2018 20:27
Δίκη Χρυσής Αυγής: Η πρώτη αντίδραση Μιχαλολιάκου για την καταδίκη – «Δεν έκανα απόπειρα αυτοκτονίας» - Media

 

Δεκτή από όλα τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, έγινε στην ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του προέδρου του σώματος, Νίκου Βούτση, για μομφή κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Η μομφή αποδόθηκε για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά την οποία επέδειξαν, ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Ηλιόπουλος στην διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής, όταν στράφηκαν με βαριές και υβριστικές εκφράσεις κατά του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά – όπως επίσης και ο Ν. Μιχαλολιάκος στην ολομέλεια της Βουλής, καταφερόμενος με τον ίδιο υβριστικό τρόπο εναντίον συνολικά των 4 μουσουλμάνων βουλευτών οι οποίοι συμμετέχουν στην τρέχουσα κοινοβουλευτική σύνθεση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η ποινή της μομφής συνοδεύεται και με παρακράτηση του 25% της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης.

Τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καταδίκασαν την συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας, ενώ τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αυστηροποίησης του κανονισμού της Βουλής απέναντι σε απαράδεκτες ναζιστικές και φασιστικές συμπεριφορές.

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Μιχαλολιάκος όσο και οι κ.κ. Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος, χαρακτήρισαν παράνομη και αντισυνταγματική την απόφαση για τη πρόταση μομφής, ενώ επέμειναν στις θέσεις τους και στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά των μουσουλμάνων βουλευτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:08