search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:56
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μέριλαντ – Νεκρός ο δράστης (Video)

20.03.2018 13:33
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Μέριλαντ - Νεκρός ο δράστης (Video) - Media

 

Ο μαθητής που πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά δύο συμμαθητές του σε Λύκειο του Μέριλαντ, σήμερα το πρωί, απεβίωσε αφού ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν φρουρό ασφαλείας του σχολικού συγκροτήματος, είπε ο σερίφης της κομητείας.

Τα μαθήματα είχαν μόλις ξεκινήσει όταν ο μαθητής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πυροβόλησε έναν συμμαθητή και μια συμμαθήτριά του στο Λύκειο Γκρέιτ Μιλς στην κομητεία Σεντ Μέρι, προτού επέμβει ο φρουρός ασφαλείας, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Τίμοθι Κάμερον στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Εκ των δύο θυμάτων, η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας του αγοριού είναι «σταθερή».

Ο φρουρός ασφαλείας δεν τραυματίστηκε και οι 1.600 μαθητές του δημόσιου σχολείου απομακρύνθηκαν από το σχολικό συγκρότημα με τη συνοδεία αστυνομικών.

Οι αρχές εκκένωσαν το σχολικό συγκρότημα του Γκρέιτ Μιλς.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο Λύκειο του Γκρέιτ Μιλς στην Κομητεία Σεντ Μέρι, περίπου 110 χλμ. νότια της Ουάσινγκτον.

Το γραφείο του σερίφη επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο σχολείο και με μήνυμα στο Twitter κάλεσε τους γονείς να μην πλησιάζουν στο σχολικό συγκρότημα. Ομοσπονδιακοί πράκτορες του Γραφείου για τα Οινοπνευματώδη, τον Καπνό, τα Πυροβόλα Όπλα και τα Εκρηκτικά κατευθύνονται προς το σχολείο, ανακοινώθηκε από την εν λόγω ομοσπονδιακή υπηρεσία.

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», ανακοίνωσαν οι σχολικές αρχές. Το Λύκειο του Γκρέιτ Μιλς έχει περίπου 1.600 μαθητές ηλικίας από 14 έως 18 ετών.

Στις τηλεοπτικές εικόνες φαίνονται πολυάριθμα οχήματα της αστυνομίας μπροστά από ένα μεγάλο κτίριο με κόκκινα τούβλα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός μαθητή στο δίκτυο CNN, η οποία δόθηκε τηλεφωνικώς, οι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων σήμερα γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας).

«Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ερευνούν από τάξη σε τάξη» και «σύντομα θα μας συνοδεύσουν για να βγούμε από το σχολείο», είπε στο CNN ο μαθητής, που είπε πως ονομάζεται Τζόναθαν Φριζ.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε πως παρακολουθεί τα γεγονότα στο σχολείο. «Προσευχόμαστε για τους μαθητές, το σχολικό προσωπικό και τους αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί», αναφέρει σε δήλωσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:56