search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:44
MENU CLOSE

Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για τον Αμβρόσιο: Οι ομοφοβικές δηλώσεις του συνάδουν με τις αξίες της Ε.Ε.;

20.03.2018 17:23
Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για τον Αμβρόσιο: Οι ομοφοβικές δηλώσεις του συνάδουν με τις αξίες της Ε.Ε.; - Media

 

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, για τα κηρύγματα μίσους σε βάρος των ομοφυλόφιλων του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, προκειμένου να μάθει πως αυτές συνάδουν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τι υποχρεώσεις έχει το ελληνικό κράτος απέναντι σε τέτοιου είδους δηλώσεις. 

Αναλυτικά, η ερώτηση του ευρωβουλευτή προς την Κομισιόν:

«Τον Δεκέμβριο του 2015, σε δηλώσεις και γραπτά του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ανέφερε ότι: “Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!”. 

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Οι παραπάνω διαπιστώσεις συνάδουν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

– Τι υποχρεώσεις έχει το ελληνικό κράτος απέναντι σε τέτοιου τύπου δηλώσεις;

Για την παράδοση στις ελληνικές αρχές της Μαρίας Εφίμοβα, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε:

«Το ένταλμα σύλληψης εναντίον της Μαρίας Εφίμοβα στηρίζεται σε δύο αστείες κατηγορίες των αρχών της Μάλτας. Ότι χρησιμοποίησε παράτυπα κάποια εισιτήρια για την οικογένεια της και επίσης ότι δυσφήμισε κάποιον Μαλτέζο αστυνομικό. Μια πιθανή έκδοση της στην Μάλτα θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή της. Η ελληνική Δικαιοσύνη που εξετάζει την υπόθεση μετά την παράδοση της στην αστυνομία, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της την δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, στην οποία η μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος Μ.Εφίμοβα είχε δώσει αποκαλυπτικές πληροφορίες για οικονομικά σκάνδαλα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:43