search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την τουρκική προκλητικότητα και την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών στο «Checkpoint Alpha»

20.03.2018 17:47
Γερμανικός Τύπος: «Διελκυστίνδα» για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Media

 

Οι ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να σταματήσει η τουρκική προκλητικότητα και να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, αλλά και η κοινή στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών μας στα κρίσιμα ζητήματα, κυριαρχούν στις συνεντεύξεις και τα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται αυτό το Σάββατο στην εκπομπή «Checkpoint Alpha» , στη 01:00, με τη Γιάννα Παπαδάκου. Επίσης, μέρος της εκπομπής, αναφέρεται και στο κατά πόσο θα επηρεάσει τη χώρα μας το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για μετά το 2020 με την επιβάρυνση του BREXIT, και το βάρος των νέων προτεραιοτήτων της Ένωσης, δηλαδή την άμυνα, τη μετανάστευση και την ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, σε αποκλειστική του δήλωση στην εκπομπή αναφέρεται στο διάβημα προς τον Τούρκο πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το μήνυμα που θέλησε να στείλει στην Τουρκία, για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, επισημαίνει ότι τα ελληνικά συμφέροντα είναι και ευρωπαϊκά συμφέροντα και για το λόγο αυτό απαιτείται καλύτερη προστασία τους και κοινή απάντηση στην Τουρκία, με την οποία, όπως υποστηρίζει, πρέπει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κατηγορεί την Τουρκία ότι χρησιμοποιεί ανθρώπους ως πολιτικούς κρατούμενους για να ασκήσει πίεση.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλά για την κοινή δήλωση της πλειοψηφίας των Ελλήνων ευρωβουλευτών σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και δηλώνει πως θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να απελευθερωθούν.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη υπογραμμίζει την ανάγκη η Ε.Ε. να δράσει με μια φωνή  απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υποτίμησε το γεγονός της σύλληψης των δύο στρατιωτικών και άργησε να δράσει. Τέλος, επισημαίνει ότι όποτε και να γίνουν εκλογές η Ν.Δ. θα κερδίσει.

Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν ακόμη, ο Στέλιος Κούλογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τη Ν.Δ., η Εύα Καϊλή και ο Νίκος Ανδρουλάκης από την ΕΛΙΑ, ο Μίλτος Κύρκος από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ο Κώστας Παπαδάκης από το ΚΚΕ, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, και τέλος ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Νότης Μαριάς.

Ενδιαφέρουσα, τέλος, είναι η συνέντευξη του Διευθυντή του Γραφείου Ελλάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, ο οποίος με την πολύχρονη πείρα του ρίχνει φως στον τρόπο που λειτουργεί το Κοινοβούλιο αλλά και οι ευρωβουλευτές, ειδικά όταν υπάρχουν κρίσιμα εθνικά θέματα.

Με τη Γιάννα Παπαδάκου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:49