search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:40
MENU CLOSE

Σφοδρή επίθεση Μαξίμου κατά ΝΔ: Το έβαλε στα πόδια από την υπόθεση Novartis

20.03.2018 17:57
Μπετόβεν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού… - Media
 
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σχολιάσε το γραφείο του πρωθυπουργού την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.
 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι «η ΝΔ υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis το βάζει στα πόδια από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου.
 
Η προαναγγελθείσα και προμελετημένη αποχώρηση της ΝΔ και όσων την ακολούθησαν είναι άλλη μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου. Η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης.
 
 Ότι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο Πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».
 
ΝΔ: Έφυγε όλη η αντιπολίτευση
Απαντώντας στην κυβέρνηση, πηγές της ΝΔ επισήμαναν δηκτικά ότι «από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων υποτίθεται ότι διώκονται, αλλά όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άραγε έχουν καμία εξήγηση γι αυτό ή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησαν;».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37