12/12/2018 00:43:42

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Απαισιοδοξία για σκοπιανό, «όχι» στο συνθετικό «Μακεδονία»

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Απαισιοδοξία για σκοπιανό, «όχι» στο συνθετικό «Μακεδονία» - Media
 
Δεν βλέπουν φως όσον αφορά στο σκοπιανό οι Έλληνες σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ Research που μεταδώθηκε από την τηλεόραση του ALPHA.
 
Συγκεκριμένα, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση της Αθήνας με την κυβέρνηση των Σκοπίων, ενώ το 30,5% δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί και 2% να μην γνωρίζει ή να μην απαντά.
 
Ωστόσο, στο ερώτημα για το κατά πόσο η διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε συμφωνία, το 53,4% πιστεύει ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία, το 35,9% πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία και το 10,7% απαντά «δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ».
 
Προβληματικό για την κυβέρνηση είναι το ποσοστό 56,5% το οποίο δηλώνει ότι δεν θέλει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ, ενώ το 38,5% τάσσεται υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας, το 4% υπέρ μιας οποιαδήποτε λύσης και  το 10% απαντά δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ.
 
Για το αν συμφωνούν με όνομα «GornaMacedonia», το 56,5% απαντά αρνητικά, το 40% απαντά «ναι και μάλλον ναι» και το 3,5% δεν γνωρίζω ή δεν απαντώ, ενώ παράλληλα, υπέρ των συλλαλητηρίων για την ονομασία των Σκοπίων τάσσεται το 52,5%, κατά το 27,7%, το 19,2% ούτε υπέρ ούτε κατά και το 0,5% ΔΓ/ΔΑ.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρνητικές είναι οι αντιλήψεις των πολιτών σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με το 64,1% να κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς, το 31,6% να τους κρίνει θετικά ενώ το 4,3% να απαντά ΔΓ/ΔΑ.
 
Φόβος για την Τουρκία
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Τουρκία αποτελεί για τους ερωτηθέντες τον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα με το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 92,5%, ενώ το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ως μεγαλύτερο κίνδυνο την Αλβανία και ένα 37% την ΠΓΔΜ.
 
Υπέρ της στάσης της κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία, παρά την τελευταία όξυνσή τους, τάσσεται το 49,5% το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή, με ένα 46% να τάσσεται υπέρ της σκληρής στάσης.
 
Αυτό που φοβίζει περισσότερο τους Έλληνες σε ποσοστό 65% είναι το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία, ενώ το 49,5% δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη σε μία τέτοια σύγκρουση. 
 
Πληροφορίες: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.