search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:36
MENU CLOSE

Οργισμένη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣτΕ για τα θρησκευτικά: Σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων

20.03.2018 19:11
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μάνος Ελευθερίου θα παραμένει παρών - Media

 

Σε πολύ υψηλούς τόνους σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικές τις αλλαγές που έκανε στη διδασκαλία των θρησκευτικών ο Νίκος Φίλης, όταν ήταν υπουργός Παιδείας.

Χρησιμοποιόντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο βασίζεται, σύμφωνα σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με  σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων».

Συνεχίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η εκπαίδευση οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να προάγει τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της  συνύπαρξης  με την διαφορετικότητα. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συνεχίσει απαρέγκλιτα το έργο της βαθιάς μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού των  προγραμμάτων διδασκαλίας, που εδώ και καιρό έχει δρομολογήσει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:33