search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:40
MENU CLOSE

Υπ. Παιδείας για θρησκευτικά: Απόφαση που «μας πάει πολλά χρόνια πίσω»

20.03.2018 19:56
Υπ. Παιδείας: Αυτό προωθούμε για την αναγνώριση των πτυχίων - Media
 
Για απόφαση που πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία «πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων», κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την απόφαση που φέρεται να έχει πάρει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο έχει πληροφορηθεί την απόφαση από «επιλεκτικές διαρροές» και γι’ αυτό τονίζει ότι θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση. Το υπουργείο σημειώνει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι «και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους».
 
«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων», συμπληρώνει το υπουργείο. Τέλος, σημειώνει ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί και έχει γίνει αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς «αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39