search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:46
MENU CLOSE

Δε θα παρουσιαστεί στην προανακριτική για τη Novartis ο Ανδρέας Λοβέρδος

21.03.2018 10:06
Δε θα παρουσιαστεί στην προανακριτική για τη Novartis ο Ανδρέας Λοβέρδος - Media

 

Δεν θα παρουσιαστεί στην συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Α. Λοβέρδος, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση από τις καταθέσεις προστατευμένων μαρτύρων, σημειώνει σε επιστολή του ότι με την παρουσία του δεν θα νομιμοποιήσει το «φιάσκο» της διαδικασίας, ενώ προσθέτει ότι πρόκειται για προσπάθεια της κυβέρνησης να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Ολόκληρη η επιστολή Λοβέρδου:

”Προς την Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης 
για την υπόθεση της Νοβάρτις

Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής
Κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας,

Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου.

Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά  και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών,  αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση. 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κι εγώ ταχθήκαμε υπέρ μιας Επιτροπής που θα λειτουργούσε δημόσια, χωρίς παραγραφές, με εξέταση όλων των μαρτύρων, κουκουλοφόρων και μη, αλλά και με την εξέταση όλων των υπόλοιπων στοιχείων.  Σε μια τέτοια Επιτροπή προφανώς και θα ήμουν παρών, προκειμένου αφενός να παράσχω κάθε αναγκαία διευκρίνιση κι αφετέρου να καταρρίψω τις αθλιότητες των κουκουλοφόρων και των καθοδηγητών τους.  Όμως αυτή την Επιτροπή δεν την θέλετε. Την απορρίψατε. Και αποδεχτήκατε τη λογική “κουκούλα στους ψευδομάρτυρες κουκούλα  και στην έρευνα”.

Είναι αυτονόητο, πως αν αλλάξετε την απόφασή σας και δεχτείτε να ανταποκριθεί η Επιτροπή στο συνταγματικό της ρόλο, θα προσέλθω προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή πλεκτάνη.  Ως Υπουργός που αποφάσισε και εφήρμοσε τα πιο σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και της δαπάνης στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ασφαλώς και έχω πολλά να συνεισφέρω στη συγκεκριμένη έρευνα.

Αν, αντιθέτως, επιμείνετε στην απόφασή σας να κουκουλωθούν τα πάντα, απόφαση που οδήγησε στην αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τότε στην Επιτροπή  θα παραμείνετε μόνοι σας, μετατρέποντάς την σε ένα κωμικοτραγικό δήθεν “δικαστικό συμβούλιο”. Αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος, πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου ένα τέτοιο φιάσκο .
 

Ανδρέας Λοβέρδος”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:45