search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:02
MENU CLOSE

Σάλος στην Καλαμάτα: Είχαν τοποθετήσει κοριό στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη

21.03.2018 12:42
Σάλος στην Καλαμάτα: Είχαν τοποθετήσει κοριό στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη - Media

 

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι κάποιοι είχαν «φυτέψει» κοριό, στον υπολογιστή της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη. 

Χθες  οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφυγαν από το γραφείο της με τον υπολογιστή της, όπου ήταν «φυτεμένος» ένας κοριός παρακολούθησης. Όπως φάνηκε και από τη λιτή δήλωση που έκανε η ίδια μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία εισαγγελέως, καιρό τώρα είχε υποψίες, τις οποίες πρόσφατα εκμυστηρεύτηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας και με τη σειρά του έδωσε παραγγελία για τη σχετική έρευνα.

Όπως είναι απόλυτα κατανοητό, το γεγονός ανοίγει ένα τεράστιο θέμα, όχι μόνο αστυνομικής φύσεως, αλλά και βαθιά πολιτικό, για το ποιος, από πότε και γιατί ήθελε να παρακολουθεί το γραφείο της Αντιπεριφέρειας Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tharrosnews.gr έκυρες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης δεν αποκλείεται – και εξετάζεται σοβαρά- να είναι τοποθετημένο στο συγκεκριμένο υπολογιστή και πριν αναλάβει καθήκοντα η κα Αλειφέρη. Ήδη άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος ερευνών από τις διωκτικές Αρχές, ενώ το σίγουρο είναι ότι και πολλοί υπάλληλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις. 

Live… μετάδοση 

Τις υποψίες που είχε τους τελευταίους μήνες η κα Αλειφέρη πως όσα λέει στο γραφείο της στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας δεν περιορίζονται σε αυτή και τους συνομιλητές της, εκμυστηρεύτηκε με απόλυτη μυστικότητα επισκεπτόμενη τον εισαγγελέα.

Έτσι, χθες το πρωί, παρουσία του εισαγγελέως υπηρεσίας, μεγάλη ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας έφτασε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας. 

Πρώτα απ’ όλα ερευνήθηκε εξονυχιστικά το ίδιο το γραφείο της κας Αλείφερη ως χώρος, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονταν εκεί. 

Οι αστυνομικοί δεν άργησαν να εντοπίσουν «ύποπτο υλικό» στο σταθερό υπολογιστή που είχε στον γραφείο της η αντιπεριφερειάρχης. Ειδικότερα, βρέθηκε μέσα στον πύργο του υπολογιστή μηχάνημα παρακολούθησης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δυνατότητα μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο όσων γίνονταν στο γραφείο. 

Μάλιστα, ο υπολογιστής κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και θα σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα για περαιτέρω έρευνα.

Εκτεταμένη έρευνα

Παράλληλα, η ομάδα των αστυνομικών έλεγξε και τους υπόλοιπους υπολογιστές στο γραφείο υποδοχής και γραμματείας της αντιπεριφερειάρχη, ενώ έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και στο Τμήμα Πληροφορικής.  Επίσης, ελέγχθηκαν τα γραφεία των διευθυντών των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την πιθανότητα να παρακολουθούνται και αυτοί.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η κα Αλειφέρη φανερά σοκαρισμένη από τις εξελίξεις προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Διενεργήθηκε έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στο γραφείο μου υπάρχει υποκλοπή ή παρακολούθηση συνομιλιών. 

Θέλω να πω πως ό,τι ευρήματα υπάρχουν έχουν κατασχεθεί και αναμένουμε από τα εργαστήρια και τις εισαγγελικές Αρχές τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή αυτό που μας ενδιαφέρει και διερευνάται είναι να διασφαλιστεί το σύνολο της λειτουργίας της διοίκησης. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, θα σας ενημερώσω».

Η κα Αλειφέρη δε θέλησε να δώσει άλλες λεπτομέρειες και το μόνο που διευκρίνισε ήταν πως η ίδια απευθύνθηκε στις εισαγγελικές Αρχές.

Ποιος, πότε και γιατί

Η αποκάλυψη της ιστορίας είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσει το πανελλήνιο, ενώ φαίνεται ότι το κουβάρι τώρα θα αρχίσει να ξετυλίγεται. Είναι σίγουρο ότι και οι Αρχές, αλλά και η ίδια η κα Αλειφέρη και η Περιφερειακή Αρχή, θα επιδιώξουν πλήρη διαλεύκανση, καθώς είναι καίρια τα ερωτήματα ποιος παρακολουθούσε το γραφείο της Αντιπεριφέρειας, από πότε και για ποιον λόγο.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι και υπάλληλοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, καθώς εκτιμάται ότι μια τέτοια ενέργεια δε θα μπορούσε να έρθει σε πέρας και να έχει συνέχεια χωρίς συνεργασία.

Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε άμεσα και την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης χθες το μεσημέρι.’

Πηγή: tharrosnews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:01