search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:56
MENU CLOSE

Απίστευτο μπάχαλο στο Λευκό Οίκο: «ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΕΙΣ»

21.03.2018 16:35
Τραμπ προς Ουκρανό πρόεδρο: Γιατί σταματήσατε την έρευνα για το γιο του Μπάιντεν; (PDF) - Media
 
Ο Λευκός Οίκος πασχίζει να εντοπίσει τον υπεύθυνο μιας διαρροής που προκαλεί αμηχανία στην αμερικανική διοίκηση και την οργή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, βάσει της οποίας οι σύμβουλοι του μεγιστάνα τον παρότρυναν, μάταια, να μην συγχαρεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε συγχαρητήρια στον Ρώσο ομόλογό του, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν χθες, παρά τις παροτρύνσεις του επιτελείου του. Μεταξύ αυτών ένα σημείωμα όπου αναγραφόταν με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΡΕΙΣ».
 
Η υπόθεση παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις δεδομένου ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στον Λευκό Οίκο όπου επικρατεί καχυποψία μετά το κύμα αναχωρήσεων και απολύσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
 
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό του υπευθύνου της διαρροής, ενώ ένας άλλος αξιωματούχος υπαινίχθηκε ότι μια τέτοια διαρροή θα μπορούσε να είναι παράνομη, εφόσον το εν λόγω σημείωμα είναι απόρρητο.
 
«Του έδωσα συγχαρητήρια για την εκλογική του νίκη» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ χθες από το Οβάλ Γραφείο, περιγράφοντας την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο. Κάνοντας λόγο για μια «συνομιλία σε πολύ καλό κλίμα», αναφέρθηκε και στην ιδέα μιας προσεχούς συνάντησης με τον Πούτιν.
 
Τα συγχαρητήρια του δισεκατομμυριούχου προκάλεσαν δυσαρέσκεια στο Κογκρέσο, όπου οι νομοθέτες επισημαίνουν πως η Ρωσία απειλεί την ακεραιότητα των βουλευτικών εκλογών του επόμενου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
 
Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας το επιβεβαίωσε σήμερα ενώπιον μιας επιτροπής. «Οι ενδιάμεσες εκλογές του 2018 και οι εκλογικές αναμετρήσεις του μέλλοντος αποτελούν προφανείς στόχους αποπειρών πειρατείας εκ μέρους των Ρώσων» δήλωσε η Κίρστεν Νίλσεν ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσία.
 
Την ίδια ώρα κοινοβουλευτικοί και από τα δύο κόμματα εξουσίας αποδοκίμασαν το τηλεφώνημα του Τραμπ στον Πούτιν. Μεταξύ τους, ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον Μακέιν.
 
«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό που ο πρόεδρος δεν μίλησε καν για την ασφάλεια των εκλογών μας όταν τηλεφώνησε στον Βλαντίμιρ Πούτιν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του σε μια προκαθορισμένη εκλογική αναμέτρηση» υπογράμμισε από την πλευρά του ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Μαρκ Γουόρνερ, αντιπρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52