search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:42
MENU CLOSE

Στον τελικό του Challenge Cup οι άντρες και οι γυναίκες του Ολυμπιακού!

21.03.2018 18:35
Στον τελικό του Challenge Cup οι άντρες και οι γυναίκες του Ολυμπιακού! - Media

 

Θρυλική μέρα! Με διαφορά… λεπτών από την τεράστια επιτυχία των γυναικών του συλλόγου και η αντρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Challenge Cup!

Η 21η Μαρτίου 2018 είναι οριστικά μία σπουδαία μέρα για το ελληνικό βόλεϊ και δη, το βόλεϊ του Ολυμπιακού!

Με διαφορά λίγων λεπτών από τη θρυλική πρόκριση των γυναικών του συλλόγου στον τελικό του Challenge Cup, η αντρική ομάδα έκανε… το αυτό, καθώς πήρε τα δύο σετ που απαιτούνταν, μετά το 0-3 της Ρωσίας, απέναντι στη Σουργκούτ, στο κατάμεστο κλειστό του Ρέντη, και θα είναι στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Εκεί, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την ιταλική Ραβένα, σε διπλό τελικό, στις 4 και 11 Απριλίου, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στη γειτονική μας χώρα.

Όπως καταλαβαίνετε, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0 στα σετ, εξασφαλίζοντας το «εισιτήριο», στήθηκε… πάρτι, τόσο στο τάραφλεξ όσο και στην εξέδρα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 13 χρόνια και την κατάκτησή του Top Teams Cup 2004-2005.

Θα διεκδικήσουν, δε, το τρίτο τους εκτός συνόρων τρόπαιο, αφού, θυμίζουμε, έχουν «σηκώσει» και το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1996.

Και οι γυναίκες

Μεγάλη νίκη με 3-0 σετ επί της Κράσνονταρ στη Ρωσία πήρε η ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Challenge Cup, για δεύτερη σερί φορά!

Παρά τις δυσκολίες του πρώτου ματς στο κλειστό του Ρέντη (3-2 σετ), οι ερυθρόλευκες μετέτρεψαν σε περίπατο τη ρεβάνς με την Κράσνονταρ, επικρατώντας άνετα με 3-0 σετ και πανηγύρισαν τεράστια πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup.

Το τρόπαιο θα διεκδικήσει σε διπλό τελικό κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Ναντ-Μπούρσα, με τη δεύτερη να έχει το προβάδισμα μετά τη νίκη της με 3-0 σετ στο πρώτο ματς. Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί στις 4/4 στο κλειστό του Ρέντη, ενώ ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 11/4.

Στο σημερινό ματς, μόνο το πρώτο σετ θύμισε τον χαρακτήρα ντέρμπι που είχε το πρώτο ματς. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά με τις Ρωσίδες να ξεφεύγουν μόνο στο 8-4. Ένα σερί έξι πόντων, με την Πολ στο σερβίς έδωσε το προβάδισμα (9-11)στον Ολυμπιακό, με τις γηπεδούχους να καταφέρνουν μόνο να ισοφαρίσουν στο 12-12.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε από κει και πέρα τον έλεγχο, και με τη διαφορά να σταθεροποιείται υπέρ του έκανε το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως, σε μπλοκ και επίθεση κάνοντας με μεγάλη ευκαιρία το 2-0, ενώ το τρίτο σετ μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με τις «ερυθρόλευκες» να φτάνουν μέχρι και στο +11 (10-21).

Πηγή: Sport-fm

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10