18/01/2019 05:22:37

«Έσπασε» τη σιωπή του ο Mr. Facebook

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ - Συνάντηση με Ταγιάνι με «μενού» τα προσωπικά δεδομένα - Media

 

Ο επικεφαλής του Facebook, Mark Zuckerberg έσπασε τη σιωπή του την Τετάρτη μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαρροής προσωπικών δεδομένων της Cambridge Analytica που μαστίζει τον γίγαντα των κοινωνικών δικτύων τις τελευταίες μέρες και μείωσε την αξία της μετοχή του. Παραδέχτηκε ότι η εταιρεία-κολοσσός των social media υπέπεσε σε σφάλματα που επέτρεψαν δεδομένα χρηστών να καταλήξουν στην εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές. Η εταιρεία «έκανε λάθη, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε και πρέπει να επιταχύνουμε (τους ρυθμούς μας) και να τα κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Έχουμε την ευθύνη να προστατέψουμε τα δεδομένα σας και αν δεν μπορούμε τότε δεν αξίζουμε να σας εξυπηρετήσουμε", δήλωσε ο Mark Zuckerberg σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook φέρεται να είχε προγραμματίσει να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της εταιρείας για την ενδεχόμενη κακή διαχείριση των δεδομένων προτού προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Ωστόσο, ο έλεγχος του Facebook έπεσε σε τοίχο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν οι Βρετανοί νομοθέτες ξεκίνησαν τη δική τους έρευνα και έδωσαν εντολή στο Facebook να υποχωρήσει.

Ο Zuckerberg δήλωσε ότι το Facebook θα ειδοποιεί τους χρήστες των οποίων τα δεδομένα συμπεριελήφθησαν στο σύνολο που φέρεται ότι έλαβε από την Cambridge Analytica και αναφέρει τα βήματα που έχουν ήδη γίνει και αυτά που πρόκειται να γίνουν για την αντιμετώπιση του «ζητήματος».

«Έχω δουλέψει για να καταλάβω ακριβώς τι συνέβη και πώς θα διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Τα καλά νέα είναι ότι οι σημαντικότερες ενέργειες για να αποφευχθεί μια επανάληψη του συμβάντος σήμερα έχουν γίνει πριν από χρόνια. Αλλά κάναμε και λάθη, πρέπει να κάνουμε περισσότερα και πρέπει να επιταχύνουμε και να τα κάνουμε», προσθέτει.

Πηγή: Economy365

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.