search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Επενδύει στη μαυρίλα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2013
22-03-2018
24.03.2018 04:00
Μητσοτάκης: Επενδύει στη μαυρίλα - Media

 

«Επιχείρηση Γοητεία» προς τους ψηφοφόρους της Ακροδεξιάς

Την εικόνα του υπεύθυνου ηγέτη και εν αναμονή πρωθυπουργού «προβάρει» τις τελευταίες μέρες – επενδύοντας όλα του τα αντιπολιτευτικά όπλα στα εθνικά θέματα – ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού θεωρεί ότι η πολιτική φθοράς του κόμματός του μέσω της σκανδαλολογίας από την εύθραυστη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ δεν αποδίδει καρπούς. 
 
Ο αρχηγός της Ν.Δ. αξιοποίησε την επίσκεψή του τη Δευτέρα στο Κατάρ, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, προκειμένου να εμφανιστεί ως εκείνος που προωθεί τα εθνικά θέματα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και ότι «βάζει πλάτη» για το καλό της χώρας. Τόσο στο Κατάρ όσο και στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης προέταξε το ζήτημα των κρατουμένων από την Τουρκία Ελλήνων στρατιωτικών, θεωρώντας ότι είναι ένα ζήτημα που συσπειρώνει τους Ελληνες και πλήττει την κυβέρνηση. 
 
Μάλιστα, και στις δύο χώρες φρόντισε να υπερτονίσει τη βοήθεια που ζήτησε επ’ αυτού σε μια επίδειξη διεθνών σχέσεων, ακριβώς επειδή θέλει να επισημάνει ότι η κυβέρνηση δεν κινείται αποτελεσματικά στη διεθνοποίηση του ζητήματος. 
Το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει στην ελληνική κοινωνία είναι ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει επιφανειακά και χωρίς σχεδιασμό δύσκολα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και έχει εγκαταλείψει παραδοσιακά φιλικές σχέσεις που θα τη βοηθούσαν να προωθήσει τα εθνικά δίκαια. Οι επιτελείς του Μητσοτάκη επιχειρούν να αξιοποιήσουν ένα ρήγμα που διαπιστώνεται στην ελληνική κοινωνία μεταξύ συντηρητικών πολιτών και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους χειρισμούς στο «Μακεδονικό».
 
Με δεδομένη τη συντηρητική στροφή της ελληνικής κοινωνίας που παρατηρείται την τελευταία δεκαετία, στην οποία συνέβαλαν ο πόνος και τα δεινά που συσσώρευσε σε πολλά κοινωνικά στρώματα η οικονομική κρίση, η Ν.Δ. επιχειρεί να «μπετονάρει» τον χώρο προς τη ναζιστική Ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής σκληραίνοντας τη στάση της στα εθνικά θέματα. 
 
Δεν χάνει καιρό να επιτίθεται με σφοδρότητα στον οιονεί αντίπαλό της και γέννημα – θρέμμα της Πάνο Καμμένο, αφού απευθύνονται στην ίδια ακροδεξιά εκλογική δεξαμενή. «Ο υπουργός Άμυνας είναι εξαφανισμένος, εμφανίζεται για λίγο για να πετάξει λάσπη κατά των πολιτικών του αντιπάλων» είπε μιλώντας χθες το μεσημέρι στην άτυπη σύνοδο των τομεαρχών ο Μητσοτάκης. 
 
Δυσφημιστικό κρεσέντο…
Ωστόσο στο Κατάρ φαίνεται να πήρε το μάθημά του από την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε σε μεγάλη μερίδα των επενδυτών η «καταστροφολογική» αποτύπωση της ελληνικής οικονομίας. 
«Υπονόμευσε υπερβολικά την εικόνα της πατρίδας μας σε μια κρίσιμη καμπή, εκεί όπου πολλά κεφάλαια ετοιμάζονται να επενδύσουν στην Ελλάδα» επισημαίνει Ελληνοαμερικανός παράγοντας επικρίνοντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. για τις σκληρές επισημάνσεις του για την κατάσταση στην Ελλάδα σε αμερικανικό έδαφος και έναντι Αμερικανών αξιωματούχων και επενδυτών, προσθέτοντας ότι ήταν προφανές πως έκανε ένα ταξίδι πιεσμένος από την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και με αναφορά στο εσωτερικό της χώρας. 
 
Για τους λόγους αυτούς απομονώθηκαν οι Ελληνες ανταποκριτές στις ΗΠΑ και όλο το επικοινωνιακό σέρβις της επίσκεψης έγινε από την Αθήνα, ενώ και από την Ομογένεια οι μόνοι που τον προσέγγισαν είναι οι γνωστοί μητσοτακικοί γύρω από τον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης ο οποίος  βρίσκεται σε χρόνια κόντρα με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, που απουσίασε με ηχηρό τρόπο από τις επαφές Μητσοτάκη.
 
Σχολιάζοντας το ζήτημα των ημερών στη σχέση των δύο κυβερνητικών εταίρων, είπε ότι «η παράγκα της σχέσης Τσίπρα – Καμμένου και η σχέση τους στηρίχτηκε στη λάσπη. Ο ένας είναι όμηρος του άλλου. Σκοπός τους είναι η άνευ όρων παραμονή στην εξουσία και η αποχώρηση με τη μικρότερη δυνατή ήττα. Το οργανώνει από τώρα με ρουσφέτια, κατάργηση της αξιολόγησης, πολιτικές πελατείες. Τα πάντα για να αποφύγουν τη συντριβή. Όσο για τα τρικ των εταίρων που διαφωνούν, δεν πιάνουν, ήταν, είναι και θα είναι σύμμαχοι στην εξουσία».
 
Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί να αντεπιτεθεί στις συνεχείς αποκαλύψεις στο θέμα της Novartis εμμένοντας ότι «η κυβέρνηση είναι γυμνή και πλήρως εκτεθειμένη. Ένα πραγματικό σκάνδαλο το μετέτρεψε σε άθλια επίθεση συκοφαντίας σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων, κάλυψε με προκλητικό τρόπο την ευθύνη των δικών της υπουργών που δεν τιμολόγησαν τα φάρμακα και πολέμησε τις προσπάθειες της Ν.Δ. για μείωση της τιμής των φαρμάκων» κατέληξε μιλώντας στους τομεάρχες. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:25